MOST PORUČIO: Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla

Most je objavio da se neće odazvati sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem u Vladi ocijenivši da samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Most je objavio da se neće odazvati sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem u Vladi ocijenivši da samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla.

– Iako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom, stoji na Facebooku Mosta.

U Mostu smatraju da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa da za njima nema ni potrebe. Ističu da je svoje gospodarske mjere i smjer Most već komunicirao javnosti, ali da za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje. Obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obavezan moratorij na kredite i kamate, sve su to prijedlozi Mosta, naveli su.

– Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije, zaključili su u objavi.