Modernizacijom i povećanjem dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora do bolje kvalitete javnih usluga

Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.702.600,00 kuna
20220128_dsju_vujevic_01

Uvodna konferencija projekta „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji DŠJU“, koja je održana u digitalnom obliku putem Zoom platforme, okupila je velik broj stručnjaka iz javne uprave koji su željeli čuti koje će sve inovacije ovaj projekt donijeti u sustavu izobrazbe javnih službenika.

-Ovaj projekt pridonijet će poboljšanju sustava izobrazbe u javnoj upravi te daljnjem profesionalnom razvoju, a čiji krajnji cilj i svrha su upravo pružanje što kvalitetnije usluge našim građanima– istaknuo je Sanjin Rukavina, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave, a ujedno i predsjednik upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu.

Cilj uvodne konferencije bio je sve zainteresirane relevantne dionike upoznati s ciljevima i očekivanim rezultatima projekta te ih pozvati da nam se pridruže u njegovoj provedbi. Provedba ovog projekta osigurat će usklađivanje izobrazbe državnih i javnih službenika sa strateškim ciljevima, mjerama i politikama Vlade Republike Hrvatske te uvesti poboljšani proces planiranja, provedbe, praćenja i vrednovanja izobrazbe državnih i javnih službenika.

-Krajnji rezultat ovog projekta, u sklopu kojeg će se nabaviti oprema za edukaciju i opremanje IKT učionice, je racionalizacija troškova i veća dostupnost izobrazbe javnih službenika s ciljem podizanja kvalitete javne uprave. Ukupno će se, zahvaljujući ovom projektu, educirati preko dvije tisuće službenika– rekao je Rudolf Vujević, ravnatelj Državne škole za javnu upravu.

Glavni cilj projekta je uspostava centralnog informacijskog sustava DŠJU i platforme za e-Učenje kojom će se unaprijediti dosadašnje planiranje, razvoj i provedba edukacija u javnoj upravi. Uvođenjem sustava za e-učenje i implementacijom suvremenih rješenja u provedbi izobrazbe omogućit će se kvalitetnije poučavanje većeg broja sudionika uz racionalnije korištenje dostupnih resursa. Ujedno kvalitetnija analitika postojećih i učinkovitije planiranje budućih edukacija doprinijet će unaprjeđenju cjelokupnog sustava izobrazbe u javnoj upravi i daljnjem jačanju kompetencija službenika, što će dugoročno osigurati pružanje boljih usluga građanima.

-Alati razvijeni u ovom projektu, kao što je E-učenje, koristit će se za administrativno rasterećenje što će povećati zadovoljstvo i krajnje povjerenje u javnu upravu. E-učenje kao inovativan alat pruža velike mogućnosti, a jačanje kompetencija zaposlenika u javnoj upravi ima velik potencijal za stvaranje kreativnih službenika koji su preduvjet za inovacije i kvalitetu u javnoj upravi– izjavio je Tomislav Mičetić, voditelj službe za upravljanje kvalitetom, Samostalni sektor za strateški razvoji projekte Ministarstva pravosuđa i uprave

Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.702.600,00 kuna, od čega se 12.497,210,00 kuna sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.

Hrvatska
Ostalo