Mladost puna samopouzdanja ulazi u novu sezonu

Vaterpolisti HAVK Mladosti u novu sezonu ulaze s više samopouzdanja nego prethodnih godina. Žapci će se ponovno natjecati u Ligi prvaka, Regionalnoj vaterpolo ligi, Kupu i Prvenstvu Hrvatske, a momčad Zorana Bajića nove izazove dočekuje ohrabrena iskustvom i pojačana novim imenima.

Nova sezona HAVK Mladost predstavljena je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Iako naizgled neobično mjesto, podsjeća da su mnogi Žapci ili studenti ili već akademski obrazovani, što je rijetkost u svijetu vrhunskog sporta. Prvi ispit sezone Mladost očekuje ove subote, 21. rujna u 18 sati, kada na bazenu Mladost u Regionalnoj ligi dočekuju splitskog Mornara.

-Momčad se kompletirala 26. kolovoza, a nakon početnih priprema krenuli smo na sparing utakmice i nakon dvije faze mogu reći da je prvi dojam dobar. Zadovoljan sam, imamo dobru ekipu i ove godine možemo napasti trofej u Kupu i Prvenstva Hrvatske te Regionalnoj ligi. U Ligi prvaka naša je skupina nešto lakša tako da vjerujemo da možemo biti među četiri momčadi koje prolaze u posljednjih osam- izjavio je trener Zoran Bajić.

Nakon povijesne sezone u kojoj su Žapci prvi puta osvojili Regionalnu vaterpolo ligu momčad su napustili neki ključni igrači te je trebalo pronaći adekvatne zamjene. Mladost ih je pronašla u reprezentativcima Luki Bukiću i Josipu Vrliću, iskusnom Splićaninu Aljoši Kuncu te ponajboljem američkom vaterpolistu Alexu Bowenu.

-Nadam se da ćemo nastaviti kako smo i završili, a to je vraćanje trofeja u Zagreb. Naravno, bitno je da nam bude dobro zdravlje, to je preduvjet svega što želimo napraviti!- izjavio je kapetan vaterpolista Mladosti Ivan Marcelić.

Boje Mladosti ove će sezone braniti Ivan Marcelić, Lovre Miloš, Cosmin Radu, Miloš Ćuk, Franko Lazić, Luka Bukić, Kostantin Kharkov, Aljoša Kunac, Alex Bowen, Josip Vrlić, Jerko Jurlina, Jerko Anzulović, Luka Bajić, Matias Biljaka, Tomislav Stipo Samardžić, Luka Brnetić, Roko Požarić, Marko Miškić, Davorin Šulekić, Toni Bušić i Martin Papež.