Mladinom bi danas rastao drač da nije bilo Ivana Rubinića

Nogometni klub Vinogradar održao je još jednu pressicu kako bi javnost upoznali s pravim stanjem stvari glede Sportskog centra Mladina i cjelokupne infrastrukture koja je tamo izgrađena. Ova pressica od strane kluba sazvana je kao reakcija na prošlotjedno obraćanje gradonačelnika Zvonimira Novosela, a okupljenim novinarima obratili su se predsjednik kluba Miljenko Pavlaković, pravni savjetnik profesor Petar Milić te klupska revizorica Nives Hižar Franković. Sama pressica bila je nabijena emocijama, pogotovo kod gospodina Ivana Rubinića koji se u jednom trenutku nije libio pustiti niti suzu, nakon riječi kojima je opisana njegova ljubav prema sportu, a napose prema Nogometnom klubu Vinogradar kojem daje cijelog sebe.

-Za Nogometni klub Vinogradar u ovome trenutku ne postoji niti jedan, niti je postojao bilo kakav problem. Tko ga je stvorio o tom potom, o tome će pravovjek dati pravosudne institucije. Ova pressica sazvana je zbog potvrde svega što sam ovdje iznio prošli puta- započeo je s obraćanjem pravni savjetnik Nogometnog kluba Vinogradar Petar Milić istaknuvši kako je netočna tvrdnja da se kod legalizacije bespravno sagrađenih objekata i ozakonjenja istih u provedbenom postupku ne utvrđuje „pravni interes i još podredno tome aktivna legitimacija podnositelja zahtjeva, te da je takav zahtjev mogao podnijeti bilo tko, pa čak i susjed“. 

Ovdje postoji pravni interes, a to je odluka Skupštine Nogometnog kluba Vinogradar

-Žaloste me i čine me otužnim ovako deplasirane tvrdnje koje zbunjuju ljude. Ovdje postoji pravni interes podnositelja zahtjeva, a ovdje je to odluka Skupštine Nogometnog kluba Vinogradar koja je priznala ulaganja gospodinu Ivanu Rubiniću. E to je pravni interes- podvukao je profesor Milić, jer bez toga nema niti upisa u zemljišne knjige.

Vinogradara ne bi bilo bez Ive Rubinića

Od svih izrečenih činjenica na pressici gradonačelnika Zvonimira Novosela prema riječima profesora Petra Milića točna je ona kako Grad nije vlasnik Nogometnog kluba Vinogradar.

-Tu je rekao istinu. Skupštinari su ti koji donose odluke. Bez Ivana Rubinića kao privatnog ulagača, ovdje bi se mogao staviti ključ u bravu. Teza kako Grad financira NK Vinogradar dostatna su da se plati bus na godišnjoj razini nogometne sezone. Pitam Vas ja, tko će ovo održavati- upitao je pravni savjetnik, dok predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar Miljenko Pavlaković nije mogao, a da ne kaže ono što zasigurno misli i velika većina sportskih djelatnika koji o ovom klubu u svojim sredinama pričaju u superlativima.

-Svi Jaskanci koji su dobronamjerni mogu se prisjetiti na što je ličio ovaj prostor prije dvadeset i više godina. Upravo to zemljište, al zar netko želi reći da je to tada bilo nogometno igralište? To je bila tek livada s dvije gol štange. Zar netko misli da se s 200-tinjak tisuća kuna godišnje sve to može napraviti? Svih tih godina ovo je zemljište kompletno izmijenjeno. Svakog dobronamjernog pitam neka sam razmisli kako je sve to napravljeno- rekao je Miljenko Pavlaković kojem je čast biti na čelu najuspješnijeg amaterskog sportskog kolektiva u Hrvatskoj.

-U nekim drugim sredinama u Hrvatskoj do ovakve situacije nikada ne bi došlo. Bez ulaganja gospodina Rubinića danas bi ovdje bio drač. Danas svi koji dođu ovdje govore kako je ovaj prostor ponos Grada Jastrebarskog. Druge sredine bez lažne skromnosti da imaju ovakav klub, a ima ih jer neke su ga sredine htjele uzeti kao investitora sve bi dale. No, on kao lokal patriota i čovjek koji voli svoj kraj i zavičaj, koji je sa svojom obitelji ovdje odrastao i želi stvoriti nešto za buduće generacije nije otišao. On daje svom kraju i zavičaju. To je očito nekima sramota- nastavio je Pavlaković.

Emotivan govor od strane predsjednika nije mogao, a da ne izazove emocije kod Ive Rubinića, velikog zaljubljenika u nogomet, koji je nakon svih izgovorenih riječi ganut svime pustio suzu. 

Znalo se da se ovdje gradi

Izgradnja cijelog kompleksa koji je poprimio današnji izgled započela je početkom 2000-tih godina. Gradilo se u etapama, a kako se moglo čuti na pressici gradsko je vodstvo bilo upoznato s činjenicom kako se u Mladini grade svi ovi objekti.

-Pa naravno da je Grad znao da se gradi. Ima tu slika na zidu, gdje je vrpcu sjekao gradonačelnik Grada Jastrebarskog, a igrom slučaja njegov zamjenik bio je današnji gradonačelnik. Oni su jako dobro znali što se ovdje gradi, čak su Ivana tapšali po ramenu i govorili mu bravo- na novinarsko pitanje da li se znalo da se u Mladini nešto gradi odgovorio je predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar, Miljenko Pavlaković.

Kako je rekao pravni savjetnik Petar Milić sve tužbe koje su postojale stavljene su van snage, s time da je podnesen novi precizirani tužbeni zahtjev podnesen 2. ožujka, a tužba se odnosi na utvrđenje prava vlasništva na vrijednost zemljišta koja prati izgrađenu infrastrukturu. Jedino pitanje sada je hoće li se sve ovo riješiti mirnim putem ili dosudom prizna pravo vlasništva građenjem Ivanu Rubiniću.