Miroslav Škoro poručio biračima: Ne dopustite jednoumlje zeleno-lijeve koalicije

Nedjeljni drugi krug lokalnih izbora ocijenio je referendumom te naglasio kako je svaki glas bitan da bi se prekinuo postojeći lanac korupcije i klijentelizma
miroslav škoro Emica Elveđi/PIXSELL

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Miroslav Škoro pozvao je Zagrepčane da ga u nedjelju, u drugom krugu izbora, izaberu za gradonačelnika kao predstavnika demokršćanske opcije i ne dopuste da Zagrebom zavlada jednoumlje zeleno-lijeve koalicije.

– Ne bi bilo dobro da se ustroji vertikala jednoumlja u Zagrebu sa Skupštinom u kojoj je zeleno-lijeva koalicija u gotovo apsolutnoj poziciji vlasti i gradonačelnikom iz te opcije. Izgubit će se svaka mogućnost kontrole bilo kakvih procesa u Gradu Zagrebu, poručio je Škoro zadnji dan dvotjedne kampanje.

Nedjeljni drugi krug lokalnih izbora ocijenio je referendumom te naglasio kako je svaki glas bitan da bi se prekinuo postojeći lanac korupcije i klijentelizma.

Na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave, okružen članovima stranke i koalicijskim partnerima, Škoro je rekao da su ga optužili za “huškanje” samo zato što je inzistirao na istini te da su njegov protukandidat Tomašević i platforma Možemo! izrasli iz situacije u kojoj su se “okrenule stotine milijuna kuna”. Prozvao je i medije da su “gotovo jedinstveno” stali na Tomaševićevu stranu te ocijenio da se dogodilo nezapamćeno uključivanje vrlo visokih i odgovornih struktura u kampanju.

Osvrnuo se i na optužbe vezane za suradnju s agencijom McElit kao vlasnicom domena s koje su stizale razne kontroverzne poruke i lažne vijesti.

– Ta je agencija inače radila i za Most i za HDZ i za pokojnog Milana Bandića. To je agencija koja legitimno posluje u Hrvatskoj i mi smo platili da odradi legitimne radnje – zakup na društvenim mrežama i slično, rekao je Škoro.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika