Mirna sjednica Vijeća u Mariji Gorici, sve točke usvojene jednoglasno

Najvažnija tema bila je Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Općine Marija Gorica za prošlu godinu

Jednoglasno su usvojene sve točke dnevnog reda na 9. sjednici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica, a najvažnija tema bila je Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Općine Marija Gorica za prošlu godinu. Prihodi su dosegli 12 milijuna kuna, a rashodi su ih pratili u istom iznosu. Na žalost, za rashodovnu stranu uvijek pomalo nedostaje i to najviše radi vlastitog učešća u projektima koji se financiraju iz EU fondova.

-Svaki naš projekt koji EU odobri u pravilu Općina Marija Gorica gotovo u cijelosti mora financirati iz svojeg prihoda. Tek po završetku projekta dolazi do povrata sredstava, a budući da neki projekti traju mjesecima, pa čak i duže od godinu dana, veliki su problemi s održavanjem likvidnosti i financiranjem ostalih potreba, naglasila je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Dodatni uteg je i kategorizacija razvijenosti po kojoj sufinanciranje projekata pada u odnosu na veću razvijenost, a po toj kategorija Marija Gorica je relativno visoko razvijena.

-Ipak moramo biti jako zadovoljni ostvarenim prihodima jer kad se sjetimo prihoda ostvarenih u prvih nekoliko godina osnutka naše općine kad su iznosili manje od milijun kuna, onda s ovih 12 zaista moramo moći ostvariti zapažene rezultate. A mi ih i ostvarujemo, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Gorica Josip Žagmeštar.

Ostalih nekoliko točaka dnevnog reda bile su tehničke prirode, vijećnici su ih usvojili bez rasprave.