MINISTAR BEROŠ CIJEPIO NA VELESAJMU: Čast mi je sudjelovati u kampanji

Poručio je da će Hrvatska sa sadašnjim tempom postići željenu procijepljenost od 55 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja

Marin Tironi/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš cijepio je danas na Zagrebačkom velesajmu građane protiv covida te istaknuo da mu je čast sudjelovati u kampanji cijepljenja. Poručio je da će Hrvatska sa sadašnjim tempom postići željenu procijepljenost od 55 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja.

– Tijekom jučerašnjeg dana postigli smo novi rekord – 53.099 građana je cijepljeno. Ako zadržimo ovaj tempo, postići ćemo željenu procijepljenost, poručio je ministar koji je tijekom prijepodneva cijepio stotinjak građana cjepivom AstraZeneca u paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Istaknuo je i impresioniranost dobrom organizacijom cijepljenja na Velesajmu s dovoljnim brojem punktova i djelatnika, bez čekanja.

– Svi građani koji se žele cijepiti, imaju svoje cjepivo, poručio je Beroš te ponovno naglasio značaj cijepljenja za “povratak u staro normalno”.

– Moramo širiti svijest o potrebi cijepljenja jer je to alat koji nam omogućuje da skinemo maske, živimo normalno i imamo normalnu turističku sezonu, istaknuo je.

Upitan kako će se registrirati građane koji su se cijepili u trećim zemljama i cjepivima koja nisu odobrena u EU, Beroš je rekao da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo uskoro naći rješenje za taj problem.

– Ako je netko primio cjepivo, odobreno u EU ili ne, mora se naći način da se to registrira. Samo se mora naći način za docjepljivanje. Naš interes je postići širok spektar procjepljivanja. Naći ćemo načina kako da se to verificira, poručio je ministar.