Milanović odnio pobjedu i u Zagrebačkoj županiji

Novi predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović odnio je pobjedu u Zagrebačkoj županiji, gdje je dobio najveći broj glasova i u prvom krugu. Milanović je dobio potporu 74.499 birača, dok je za Grabar-Kitarović glasalo njih 66.349. 

Kad su u pitanju odnosi po gradovima i općinama i tu je u prednosti Milanović, koji je odnio pobjede u sedam gradova i 12 općina, dok je Grabar-Kitarović zadobila većinu u dva grada i 13 općina.

Zoranu Milanoviću pripale su tako pobjede u Svetom Ivanu Zelini, Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Vrbovcu, Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici, dok je Kolinda Grabar-Kitarović većinu osvojila u Dugom Selu i Jastrebarskom. Kad su u pitanju općine, Milanović je slavio u; Bistri, Brdovcu, Kloštar-Ivaniću, Bedenici, Farkaševcu, Pušći, Marija Gorici, Gradecu, Preseki, Križu, Klinča Selima i Jakovlju, dok je Grabar-Kitarović bila pobjednica izbora u; Pokupskom, Žumberku, Rugvici, Pisarovin, Dubravi, Dubravici, Krašiću, Brckovljanima, Luki, Rakovcu, Orlima, Stupniku i Kravarskom.