Milanović na Danu Grada Svete Nedelje: Budite ambiciozni!

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje koja obilježava Dan grada, a građanima je poručio da se moraju izboriti za svaki euro iz EU fondova, ostati ambiciozni u svojim potezima i gledati u budućnost

Emica Elvedji/PIXSELL

Na svečanoj sjednici gradska uprava Svete Nedelje pohvalio se što su sve u posljednje četiri godine izgradili kroz projekte, poput izgrađenih 16 kilometara pješačkih staza, 5,5 kilometara biciklističkih staza, devet kilometara kanalizacija, tri kilometra vodovoda, 13 kilometara novo asfaltiranih cesta, 1271 novih rasvjetnih objekata.

Također su rekli kako u Gradu trenutno djeluje 927 poduzetnika koji zapošljavaju gotovo 10.000 radnika, a Sveta Nedelja je u Zagrebačkoj županiji drugi najposjećeniji grad među turistima.

Sporazum o prijateljstvu Sinja i Svete Nedelje

Na obilježavanju je također potpisan Sporazum o prijateljstvu Grada Sinja i Grada Svete Nedelje. Dokument su potpisali gradonačelnici Dario Zurovec i Miro Bulj.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je da je Sveta Nedelja uvijek bio relativno bogat kraj za hrvatske pojmove, ali da kvaliteta života to nije uvijek pratila. Naglasio je da su u velikoj mjeri uspjeli podići kvalitetu života potezima poput izgradnje infrastrukture, poreznim rasterećenjima, kao i jačanjem gospodarstva. “Zadovoljni smo sadašnjošću, ali okrenuti smo budućnosti”, dodao je.

Predsjednik Milanović je naglasio da je uspješnost Svete Nedelje upravo u ljudima, ali i u dobroj upravi, posjetivši kako je taj grad i u prošlosti bio gospodarski vrlo razvijen.

-Ništa ne nastaje preko noći. Uvijek je to bio rezultat rada dobrih i vrijednih ljudi, ali i dobre uprave, jer bez dobre uprave, dobre vlasti, pametnih, poštenih i fokusiranih ljudi – nema ničega- rekao je Milanović,

Podsjetio je kako je Sveta Nedjelja izgledala prije trideset i više godina.

-Sveta Nedjelja je bila obrtnički, industrijalizirani kraj u kojem je bilo puno malih pogona i privatnika koji su za to vrijeme okretali značajan novac. Infrastruktura je kaskala i još uvijek je bilo seoskih elemenata- rekao je.

Naglasio je važnost hrvatskog članstva u EU, gdje gradovi poput Svete Nedelje trebaju uzimati čim više sredstava za realizaciju projekata koji su gradu potrebni.

-To će biti za nas korisno u onoj mjeri u kojoj se izborite za sav novac koji nam stoji na raspolaganju a koji ne koristimo u onoj mjeri u kojoj bismo trebali. Svaki EU euro je naš euro, i svaki euro koji bez opravdanja nije iskorišten je propuštena šansa- rekao je Milanović na svečanoj sjednici.

Poručio je Gradu da budu ambiciozni u svojim potezima, da razmišljaju o budućnosti, da budu prodorni te da se drže pravila u borbi za svoje.

-Radite dobro, borite se za svaki euro. Cijena koju plaćamo nije mala, i stoga moramo nešto izvući za sebe- zaključio je predsjednik Milanović.