Milan Bandić: S premijerom imam partnerske odnose

-Ja nisam nikada rekao kako imam dobre odnose s premijerom- poručio je zagrebački gradonačelnik

Uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je Grad Zagreb najmanje zadužen od svih jedinica lokalne samouprave s obzirom na prava i obaveze koje ispunjava i na to što ga se već 13 godina „guti“.

-Od 2006. godine imam omču oko vrata i bez obzira na to najmanje smo zadužena jedinica lokalne samouprave- poručio je Bandić i još jednom prisutne upoznao kako je Grad Zagreb dobio nagradu za grad u kojem je najpovoljnije živjeti u Hrvatskoj.

-Toga ne bilo bez poduzetnika, obrtnika, gospodarstvenika. To znači da se ovdje najbolje privređuje i živi, a samim time i prosperira. Oni znaju da ja o njima brinem, jer tri su temeljne zadaće moga posla; Gradska uprava je servis građana, logistika poduzetnicima i javna usluga na vrijeme- pojasnio je Bandić.

Osvrnuo se gradonačelnik tom prilikom i na odnos s premijerom Andrejom Plenkovićem.

-Ja nisam nikada rekao kako imam dobre odnose s premijerom. Ja s muškarcima nemam dobre odnose. Ja s damama mogu imati dobre odnose. Što se premijera tiče, imamo partnerske odnose- rekao je Bandić ponovivši kako su oni bili spremni za sastanak prije pet mjeseci, dok se nada kako će HDZ za to biti spreman ovih dana.

Između ostaloga, gradonačelnik Bandić ponovio je kako štrajka u Hrvatskoj ne bi bilo da je on gradonačelnik Hrvatske.