Milan Bandić: Odavde strojevi neće otići dok se radovi ne dovrše

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak
203006_obilazak-gc-pescenica-zitnjak-14 Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak. Prva točka obilaska bila je IV Kozari put gdje je započela izgradnja 1 210 metara plinovod te kompletno uređenje prometnice s rješavanjem površinske odvodnje. Vrijednost radova, koji bi trebali biti gotovi početkom kolovoza, je oko 890 tisuća kuna.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot istaknuo je kako je u naselju IV Kozari put ViO zadnjih godinu i pol radi na rješenjima koja bi stanovnicima olakšala život.

– Priveli smo kraju radove na javnom kanalu mješovite namjene s crpnom stanicom i izvedbom 84 priključka. Čitav obuhvat uključio je rekonstrukciju starih i dodatnu izgradnju 500 metara novih cjevovoda, rekao je Galijot dodavši kako je spomenuti kanal preduvjet za asfaltiranje ulice i njezin priključak na oborinsku odvodnju.

Radovi traju i u V Kozari putu gdje se također radi plinofikacija ulice u vrijednosti 58 tisuća kuna, kao i u Ulici Kozari gdje je u tijeku uređivanje dječjeg polivalentnog sportskog igrališta na površini od oko 2000 kvadratnih metara. Nakon pripremnih i zemljanih radova, slijede tehnički radovi pa će igralište, u koje je uloženo 1,1 milijun kuna, u konačnici imati sprave za igru djece, parkovnu opremu te igralište za mali nogomet i košarku.

– Odavde strojevi neće otići dok se radovi ne dovrše, a stanovnicima veliko hvala na strpljenju!, poručio je tom prilikom gradonačelnik.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo