Milan Bandić: Najbolje bi bilo da se Zakon o obnovi grada Zagreba donese prije raspuštanja Sabora

Do sada je obavljeno 17 908 terenskih procjena statičara, a u tijeku su sanacije dimnjaka i trasa tramvajskog prometa
Zagreb: Bandić obišao obitelj koja je dobila stambeni kontejner nakon što im je kuća stradala u potresu Matija Habljak/PIXSELL

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković izvijestio je na današnjoj konferencije za medije da je broj terenskih procjena statičara oštećenih zgrada u potresu 17.908, a jučer su pregledali 233 zgrade. Vatrogasci su imali ukupno 4637 intervencija, a GSKG je do sada obavio 1432 hitne intervencije.

Provode se i radovi na sanaciji štete dimnjaka kojima prijeti urušavanje, a sanacije se izvode i na trasama tramvajskog prometa, od Zapadnog kolodvora, Republike Austrije, Hanuševe, Jagićeve, Jukićeve, Glavnog kolodvora, Kneza Mislava do Borongaja, kako bi se omogućio prijevoz građana.

Na pitanje što će uslijediti ako se raspusti Hrvatski sabor bez donošenja Zakona o obnovi grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić odvratio je kako ne bi bilo dobro da se to dogodi.

– Prije mjesec i pol dana sam bio oprezan i govorio sam da to treba donijeti, dok su neki govorili da će to biti za tjedan dana ili idućeg tjedna. Najbolje bi bilo da se zakon donese prije raspuštanja, ako se ne donese pomagat ćemo u sklopu postojećeg zakona, zaključio je Bandić.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo