Milan Bandić: Mi gradimo škole i brinemo o učiteljima

Iako je danas započeo štrajk po osnovnim i srednjim školama, iz Zagreba ipak dolazi i jedna lijepa vijest kada je u pitanju školstvo. Osnovna škola Jabukovac, koja će 16. listopada proslaviti 54. rođendan, za poklon je dobila novu sportsku dvoranu, ali i novi sjaj stare zgrade.

Tijekom ove godine se nastavilo s radovima na obnovi starog dijela odnosno postojeće zgrade škole u sklopu kojih je zamijenjena kompletna vanjska stolarija s energetski učinkovitijom, napravljena je nova oborinska odvodnja, obnovljen je ulazni trijem, poboljšana je energetska učinkovitost zgrade izvedbom novog sloja termoizolacije na pročelju i krovu te je djelomično obnovljena i osvježena unutrašnjost škole.

Također, izgrađena je moderna dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, vanjskim sportskim terenom i parkiralištem te novim učioničkim traktom sa 6 moderno opremljenih učionica u dvije etaže koji je, s postojećom zgradom povezan preko spojnog mosta na nivou prvog kata. Ukupna vrijednost izvedenih radova bila je 21,6 milijuna kuna.

– S osobitim veseljem želim ovdje nazočne nastavnike zaposlene u Programu „Vikendom u sportske dvorane“ obavijestiti da Grad Zagreb cijeni njihov predani rad, baš kao i rad svih odgojno-obrazovnih djelatnika u zagrebačkim i hrvatskim osnovnim i srednjim školama, ali budući da se iz Proračuna Grada Zagreba financiraju samo zaposlenici u ovome programu i u programu produženog boravka, s ponosom objavljujem da će im plaće od ove školske godine, što će biti vidljivo već na isplatama plaća za rujan, kada će im plaće biti uvećane za 17 posto- s ponosom je otvarajući dvoranu poručio gradonačelnik Milan Bandić.

Osnovnu školu Jabukovac ove školske godine pohađa 294 učenika u 18 razrednih odjela.