MATIJA COPAK, načelnik Farkaševca: Naši mještani zaslužuju najbolje

Općina Farkaševac na mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja prijavljuje projekt Kulturnog centra Farkaševac te rekonstrukciju Vatrogasnog doma u Farkaševcu

Vijećnici Općinskog vijeća Farkaševac sinoć su jednoglasno donijeli dvije važne odluke za daljnji razvoj općine. Kako bi se Općina mogla prijaviti na mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja, načelniku Matiji Copaku bila je potrebna suglasnost Vijeća, kako bi na natječaj mogao prijaviti projekt Kulturnog centra Farkaševac te uređenje Vatrogasnog doma u Farkaševcu.

-Kod Kulturnog centra želimo napraviti rekonstrukciju postojeće pomoćne zgrade u Kulturni centar koji će biti društvene namjene. Želja nam je da to bude mjesto okupljanja naših ljudi i udruga. Tko zna možda dobijemo i svoje Kulturno umjetničko društvo koje će tu moći održavati svoje probe, jer tu će biti jedna velika dvorana upravo za tu namjenu, kao i za kazališne predstave- otkrio nam je načelnik Copak.

Budući Kulturni centar trebao bi biti smješten pored proljetos otvorenog dječjeg vrtića.

-Tako bi uz vrtić imali lijepo dječje igralište i Kulturni centar- kazao je Copak te otkrio kako je investicija vrijedna oko milijun eura i projekt se 100 posto financira europskim sredstvima.

Drugi projekt koji će biti prijavljen na tu mjeru je rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Farkaševcu.

-Cilj je da sljedećih 30-40 godina nemamo više nikakvih ulaganja u rekonstrukciju i obnovu doma. Želimo da svi vatrogasci imaju adekvatne i lijepo uređene domove. Krećemo s ovim vatrogasnim domom, gdje djeluje naša centralna postrojba. Želimo da naši dečki koji za nas riskiraju svoje živote imaju najbolje uvjete- zaključio je načelnik Matija Copak.