MARKO MAGDIĆ, načelnik Križa: Otužna je činjenica da reformom školstva žele ukinuti Gimnaziju u Križu

Gimnaziju u Križu možda očekuje tužan scenarij-ukidanje, no vodstvo općine, djelatnici škole, kao i brojni mještani ne mire se s takvom odlukom
DSC_2235

Brojni mještani Križa uključili su se ovog vikenda u akciju očuvanja kriške Gimnazije. Više od 500 mještana svojim je potpisom podržalo ostanak Gimnazije u Križu, a peticija je proširena i na susjedni Ivanić-Grad.

Između ostaloga, načelnik Marko Magdić, koji je i sam pohađao Gimnaziju u Križu, održao je konferenciju za medije s koje je poručio kako će Općina nastaviti s pravnim borbama, kako bi se Ministarstvu dokazalo kako je takva odluka pogrešna i štetna.

-Otužna je činjenica da reformom školstva žele ukinuti Gimnaziju u Križu. Neugodno nas je iznenadila ta činjenica, jer ova Gimnazija ima tradiciju od šezdeset godina i u njoj su iznjedrene brojne generacije uspješnih pojedinaca na svjetskim i hrvatskim razmjerima. Nedopustivo je da se Ministarstvo na ovaj način igra sa sudbinama budućih generacija učenika, pogotovo u ruralnim sredinama kao što je općina Križ- započeo je obraćanje načelnik Marko Magdić.

-Ova nazovimo je reforma to definitivno nije i ja kao općinski načelnik borit ću se sustavno i smisleno da do ovoga ne dođe. Mi ne želimo da se djeci onemogući da upišu jedinu srednju školu, jer znamo da mi ovdje u Općini stvaramo sve ono što su naše obveze i odgovornosti. Ja osobno se nadam kako neće doći do najavljenog scenarija- istaknuo je Magdić, posjetivši kako je već pokrenuta peticija.

-Vjerujem kako ćemo tom, ali i budućim aktivnostima utjecati na to da do ovakve odluke ne dođe. To je minimalno što možemo napraviti kako ne bi došlo do takve reforme- zaključio je Magdić svoje obraćanje.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija