Marinko Kostiha novi tajnik Nogometnog središta Vrbovec

Taj izbor je svakako i veliko priznanje i za samu Žabnicu, koja se natječe u 2. ŽNL Istok

Članovi Izvršni odbor Nogometnog središta Vrbovec na čelu s predsjednikom Antonijem Badrovom, jednoglasno su izglasali nepovjerenje, odnosno smijenili su s mjesta tajnika Tomicu Pisačića, koji se na toj funkciji nalazio dvadesetak godina. Time je završena demontaža kadrovskih rješenja iz vremena dok je „vedrio i oblačio“ bivši predsjednik NS Vrbovec, Nikola Galešić, a na mjestu dopredsjednika bio Tomo Njegovec.

Naime, nakon ostavke Nikole Galešića sredinom 2019. godine, u sportskoj javnosti se očekivalo, da će novi predsjednik Antonio Badrov nastaviti njegovu politiku, ali se zapravo desilo suprotno. Badrov je oko sebe okupio krug mlađih sportskih djelatnika s kojima je započeo graditi sasvim novu politiku NS Vrbovec. Tako je sredinom 2020. godine Izbornoj skupštini NS Vrbovec izabran novi Izvršni i Nadzorni odbor te ponovo za predsjednika potvrđen Antonijo Badrov, dok je povjerenje na mjestu dopredsjednika ukazano Mati Jeliću, predsjedniku NK Vrbovec. Također su izvršene i druge kadrovske promjene, pa je tako na čelo vrbovečkih sudaca izabran Dejan Budić, ispred delegata Andrija Korenika, a ispred trenerske struke Dražen Fulir.

Izvršni odbor je za v.d. tajnika Središta jednoglasno izabrao poznatog i dugogodišnjeg sportskog djelatnika, Marinka Kostihu, tajnika NK Žabnice. Taj izbor je svakako i veliko priznanje i za samu Žabnicu, koja se natječe u 2. ŽNL Istok. Marinko Kostiha je rođen 22. rujna 1972. godine u Zagrebu. Maturirao je u Srednjoj upravno-pravnoj školi u Bjelovaru 1991. godine. U razdoblju od 1993. do 1999. godine bio je voditelj mlađih kategorija Žabnice. Jedan je od osnivača i voditelj ŽNK Žabnica, koji je bio poznat i pod imenom ŽNK Izazov od 1998. do 2003. godine. Dužnost tajnika u Žabnici obnašao je od 2001. do 2010. godine. Sudjeluje u obnovi rada NK Mladost iz Brezina u kojem i obavlja tajničke poslove od 2010. do 2012. godine. Ponovo je za tajnika u Žabnici izabran 2012. godine gdje je bio na toj funkciji 8 godina. Članom Izvršnog odbora NS Vrbovec postaje 2020. godine. Od 1998. obnaša dužnost delegata NS Vrbovec, a sada je listi delegata 1. ŽNL Istok. Marinko Kostiha je zamrznuo članstvo u Izvršnom odboru NS Vrbovec i podnio ostavku na dužnost tajnika NK Žabnica.