MARIN ŠTRITOF, načelnik Dubravice: Nadam se da ćemo za Dan općine otvoriti našu zgradu javne namjene

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Dubravica sjeli su ponovno u svoje klupe i donijeli nekoliko odluka važnih za daljnji razvoj Dubravice

Početkom ožujka vijećnici Općinskog vijeća Općine Dubravica sjeli su ponovno u svoje klupe i donijeli nekoliko odluka važnih za daljnji razvoj Dubravice. Kako bi osigurali dovršetak javne poslovne zgrade u centru Dubravice i uređenje njenog okoliša, te da bi se rekonstruirala Kumrovečka cesta s izgradnjom nogostupa, Općina Dubravica dignut će dugoročni kredit. Kredit će se otplaćivati deset godina, u tromjesečnim intervalima, a iznos kreditnog zaduženja je dva milijuna kuna.

-Već smo krajem prošle godine najavili ovaj model kreditiranja kako bi dovršili ova dva projekta. Vjerujem da ćemo naći još druge izvore financiranja kako bi gradnju nogostupa što prije priveli kraju. Trenutno nam je fokus na dovršetku i opremanju javne zgrade kako bi u nju preselili ambulantu i zubara, a nadam se otvorenju za Dan Općine Dubravica- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Za nogostup kroz Bobovec Rozganski predviđa se početak radova tijekom ljeta, a budući da je to zahtjevan projekt predviđeno je njegovo odvijanje u fazama.

Vijećnici su jednoglasno usvojili izvješće o utrošenim sredstvima za uređenje sanitarnog čvora u Župnom dvoru, a jednoglasno su usvojene i sve ostale točke dnevnog reda, uglavnom tehničke prirode.

Na području Općine Dubravica djeluje jedan dječji vrtić u adaptiranom prostoru bivše poljoprivredne zadruge. Polako postaje jasno da prostor postaje pretijesan, pa je načelnik Štritof najavio kako je predana prijava na natječaj za izradu projektne dokumentacije za novi dječji vrtić.