MARIJANA KOZUMPLIK KEMENOVIĆ, ravnateljica OŠ Dubrava: Škola sada stvarno lijepo izgleda

Nakon što je završila energetska obnova Osnovne škole Dubrava pristupilo se radovima na unutarnjem uređenju. Spomenutim radovima rekonstruirana je školska kuhinja, blagovaonica, zbornica te knjižnica, a škola je između ostaloga dobila i nove učionice za biologiju i kemiju s ponosom je istaknula ravnateljica Marijana Kozumplik Kemenović

Škola sada stvarno lijepo izgleda, odmah na prvu će ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović, koja je u potpunosti renovirana u posljednje tri godine, u kojima je u školu uloženo više od 11 milijuna kuna.

Rekonstrukcija školske zgrade započela je 2017. godine energetskom obnovom škole, izgradnjom kotlovnice za biomasu, a tom su prilikom postavljene i nove elektroinstalacije te je uređen i dio učionica.

-Prošle godine u srpnju krenuli smo s radovima na rekonstrukciji školske kuhinje, blagovaonice, praktikuma za biologiju i kemiju, dok su u prosincu krenuli radovi na uređenju uredskih prostora, zbornice i knjižnice. Također, postavljen je i novi namještaj u uredske prostore, kao i potrebna oprema u kuhinju- priča nam ravnateljica koja nas je ugostila u svom novom uredu.

Ulaganjima ovdje nije kraj, jer u skorašnje vrijeme u školu bi trebale stići i dvije pametne ploče te bežični Internet, čime bi cijela škola, kao i sportska dvorana trebali biti pokriveni internetom.

Zadovoljni učitelji, ali i učenici

Nažalost, koronavirus koji je zadesio Hrvatsku polovicom ožujka u velikoj je mjeri utjecao na to da đaci nisu mogli u potpunosti uživati i novoobnovljenoj školi.

-Kod djece se osjetilo jedno veliko oduševljenje i radost, jer su konačno svi oni koji se hrane u školskoj kuhinji mogli sjesti za svoj stol i u miru pojesti svoju užinu. Nažalost, učenici predmetne nastave uživali su u tome svega mjesec i pol- kaže nam ravnateljica, koja ne krije zadovoljstvo što su se učenici razredne nastave vratili u školske klupe i što mogu uživati u svim blagodatima koje im škola sada omogućava.

Nastava na daljinu prošla u najboljem redu

I dok su se učenici razredne nastave početkom svibnja vratili u školske klupe, učenici viših razreda školsku će godinu zaključiti putem online nastave, koja je kad je u pitanju razredna nastava prošla jako dobro.

-Ovom prilikom pohvalila bih sve svoje učiteljice i učitelje, koji su radili preko raznih aplikacija, kako bi svakodnevno imali komunikaciju s roditeljima i učenicima, jer bez roditeljske podrške, naravno da to ne bi bilo ostvarivo, pogotovo kod učenika prvih i drugih razreda- istaknula je Marijana Kozumplik Kemenović, rekavši nam kako je kod viših razreda kreirana virtualna zbornica, dok je svaki razred imao svoju virtualnu učionicu.

-Jako mi nedostaju učenici, jer njihovim odlaskom iz škole u ožujku, doslovno su prestale i sve školske aktivnosti. Po prvi puta nismo obilježili niti Dan škole, no učiteljice su me iznenadile virtualnom izložbom likovnih radova koja je postavljena na internet stranicu škole- za kraj će ravnateljica, koja vjeruje kako će nova školska godina donijeti puno više radosti i veselja kako u učionice tako i na školske hodnike.

Dolazi nova generacija prvašića

Za 46 učenika Osnovne škole Dubrava te 17 Područne škole Farkaševac ovo su posljednji školski dani, prije nego li krenu u srednju školu. Umjesto njih dolazi nova generacija đaka. Nažalost, ponovno manje nego što ih ove godine odlazi iz škole.

-Nažalost, u Dubravi će biti tridesetak učenika u dva prva razreda, dok će u Farkaševcu u prvi razred krenuti desetak djece, u Novoj Kapeli dvoje, a u Bolč tek jedan učenik- otkrila nam je ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović.