MARICA JANČIĆ, načelnica Marije Gorice: Hvala svima na dobroj suradnji tijekom ove četiri godine

Vijeće Općine Marija Gorica održalo je svoju 32. sjednicu u mandatu kojemu se kroz nekoliko dana bliži kraj

Vijeće Općine Marija Gorica održalo je svoju 32. sjednicu u mandatu kojemu se kroz nekoliko dana bliži kraj. Dnevni red bio je uglavnom tehničke prirode i sadržavao je razna izvješća i donošenje određenih planova ili zaključaka.

Tako je za naredno razdoblje odlučeno koje su to lokacije za zapovjedna mjesta pri koordinaciji gašenja požara, a utvrđen je i financijski plan za troškove tijekom ovogodišnje požarne sezone. Vezano uz vatrogastvo usvojeno je i Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području općine, a zna se i kako će se koristiti teška mehanizacija u slučaju potrebe za žurnu izradu protupožarnih prosjeka i probijanja šumskih putova.

Od izvješća koje su vijećnici usvojili na ovoj sjednici spomenimo ono o izvršenju Plana gospodarenja otpadom te o Planu djelovanja u području prirodnih katastrofa, a usvojen je i Zaključak o raspodjeli rezultata po godišnjem Izvještaju o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Ovo je bila posljednja sjednica ovog saziva pa je to bila i prilika za završne riječi vodstva Općine Marija Gorica.

-I ova sjednica pokazala je da kvalitetna izvješća i dobro pripremljeni materijali ne zahtijevaju beskonačne rasprave. Materijali su kompletni, odluke su legitimne, pa vijećnici nemaju zahtjevne zadaće. Hvala svima na dobroj suradnji tijekom ove četiri godine- rekla je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

-Imamo izazovnih imanje izazovnih trenutaka, a mi smo se trudili da osiguramo našim mještanima što bolje uvjete za život. Vjerujem da smo u tome uspjeli i da je svaki vijećnik, načelnica i djelatnik Općine Marija Gorica dao svoj doprinos tome- rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Gorica Josip Žagmeštar.