Marcelo Brozović: Velika je stvar za mene da igramo u mom gradu

Marcelo Brozović sutra će protiv Armenije po prvi put zaigrati u reprezentativnom dresu u "svojoj" Velikoj Gorici

Marko Prpić/PIXSELL

Veznjak milanskog Intera i standardni član prve postave hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović sutra će protiv Armenije po prvi put zaigrati u reprezentativnom dresu u “svojoj” Velikoj Gorici.

-Velika je stvar za mene da igramo u mom gradu, nadam se da ćemo pobijediti- kratak je bio Brozović u najavi dvoboja.

Ove sezone je Brozović s Interom osvojio naslov prvaka Italije što mu je prvi trofej nakon odlaska iz Dinama prije šest godina.

-Konačno smo osvojili naslov prvaka, zbog toga sam stvarno presretan. Prije toga sam gubio dva velika finala, ono u Rusiji s Hrvatskom protiv Francuske i prošle godine finale Europske lige. Evo, napokon je i meni svanulo, nadam se da neću stati na tome. Kako je bilo raditi s Antonijom Conteom? Imali smo odličan odnos, ali kod njega ako nisi sto posto, nećeš igrati. U posljednje dvije godine bilo je puno rada.

Brozović ističe dobro ozračje u momčadi.

-Osjećam se jako dobro, poslije naporne sezone odmorio sam se nekoliko dana, što je sasvim dovoljno. Od prvog dana treniramo jako dobro, a u momčadi vlada jako dobra atmosfera. Je l’ slušaju mlađi igrači? Nekad na treningu, ako nisu unutra sto posto, podviknemo na njih.

Iskusni veznjak smatra kako igrače nije puno poremetio ostanak u Rovinju.

-Vidjeli smo nekoliko solucija koje su se nudile i odlučili smo da nam je najbolje ostati u Hrvatskoj, u Rovinju. Koliko možemo na Euru? Hrvatska može jako puno, ali, kao što smo vidjeli u tri posljednje utakmice, ako pristup nije pravi i ako nismo svi na sto posto, može biti problema. Najbitnije je okrenuti se prvim trima utakmicama na Europskom prvenstvu, a poslije ćemo vidjeti- zaključio je Brozović.