MAMIĆ UOČI KRASNODARA: Svjesni smo težine zadatka koji nas čeka

Modri su čak 49 godina čekali na "europsko proljeće", a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala

Marko Prpić/PIXSELL

Nakon što su u Krasnodaru pobijedili s 3-2, nogometaši Dinama korak su do drugog plasmana u osminu finala Europske lige u posljednje tri sezone. Modri su čak 49 godina čekali na “europsko proljeće”, a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala.

– Približava se velika i važna utakmica. U prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i efikasniji, još kompaktniji jer je to jedini put da potvrdimo rezultat iz prve utakmice, kazao je Dinamov trener Zoran Mamić na službenoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta.

Premda je hrvatski prvak u Rusiji slavio s 3-2, Mamić je istaknuo kako neće braniti rezultat iz prve utakmice već će igrati na pobjedu.

– Dinamo nije ekipa koja će se braniti, mi želimo dobiti utakmicu kao što smo željeli dobiti i u Krasnodaru. Samo s takvom idejom u glavi možemo doći do dobrog rezultata i plasmana dalje.

Dodao je kako očekuje i napadačku igru ruskog sastava te kako su igrači svjesni važnosti i atraktivnosti utakmice i nije ima potreban nikakav drugi motiv.

– Svi su svjesni važnosti i atraktivnosti utakmice. Međutim, svi smo svjesni da smo napravili tek pola posla. Svjesni smo težine zadatka koji nas čeka. Imali smo kvalitetno vrijeme da se pripremimo za utakmicu i vjerujem kako ćemo to sutra pokazati, zaključio je Mamić kazavši kako ima slatke brige oko sastava.

– Osim Franjića i Moharramija svi su zdravi i spremni. Meni je to privilegija, ali i glavobolja izabrati one koji će sutra nastupiti, istaknuo je Mamić.