Tragedija na cesti

Maloljetnica autom sletjela s ceste, poginuo 20-godišnji suvozač

U zavoju je izgubila nadzor i sletjela s ceste u nisko raslinje, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i udarilo u stablo
prometna nesreća Srećko Niketić/PIXSELL

Nedaleko istarske Marčane u utorak navečer poginuo je 20-godišnjak kojega je, iako maloljetna i nije položila vozački ispit, kao suvozača prevozila 17-godišnjakinja koja je zbog neprilagođene brzine sletjela s ceste, pri čemu se automobil prevrnuo na krov i udario u stablo.

Prema izvješću istarske policije, teška prometna nesreća dogodila se oko 22:45 sati kada je 17-godišnja maloljetnica iz Vodnjana, bez položenog vozačkog ispita, Seatom Cordobom pulskih registracija vozila iz smjera Vodnjana prema Marčani. Zbog neprilagođene brzine, u oštrom i nepreglednom zavoju izgubila je nadzor i sletjela s ceste u nisko raslinje, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i udarilo u stablo.

Na mjestu nesreće poginuo je njen 20-godišnji suvozač i njegovo je tijelo radi obdukcije prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice.  Maloljetna vozačica nalazi se u policijskim prostorijama i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Crna kronika
Hrvatska