Lovačko društvo Srnjak proslavilo 20. godina rada

Lovačko društvo Srnjak iz Volavja, proteklog je vikenda proslavilo 20. godina postojanja. Svečana sjednica održana je u kleti Jana u Prodin Dolu, gdje je o bogatoj povijesti društva govorio tajnik Vedran Slijepčević. Društvo danas broji 27 članova koji upravljaju lovištem “Bukovica-Močvarski breg”, a slovi kao prvo i dosad jedino lovačko društvo u Hrvatskoj koje je dobile prestižno priznanje CIC-ove komisije za razvoj međunarodne suradnje.

Slijepčević je iskoristio priliku i istaknuo kako su vrijedni članovi potpuno tehnički i biološki uredili lovište, koje su 1999. godine zatekli u devastiranom stanju. Također, kupili su tradicionalnu drvenu kuću i prenamijenili je u lovački dom, a uz lovačke sjenice i kukuruzane, opremili su lovište s 10 visokih čeka, 19 visokih zasjeda i 42 hranilišta za raznovrsnu divljač.

Naposljetku, ovom su prilikom članovima uručena odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza te zahvalnica za doprinos očuvanju lovstva jastrebarskog kraja od strane gradonačelnika Zvonimira Novosela.