Lino Červar: Protiv Katara moramo pokazati svoju moć

Ulog su važna dva boda za sljedeći krug natjecanja po skupinama

Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatske rukometaše sutra u Aleksandriji očekuje dvoboj protiv reprezentacije Katara za prvo mjesto u skupini C. Uoči toga meča izbornik Lino Červar izjavio je da njegova momčad “mora pokazati svoju moć”.

– Bit će vrlo teška utakmica, iscrpljujuća, jer tu se radi o velika dva boda koja se prenose. Naš pristup je iznimno važan. Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe, u svoju moć koju moramo pokazati, a to neće biti jednostavno, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša te nastavio:

– Moramo pokušati nametnuti svoju igru. Obrana, koja se popravila, mora dati još više, jer tako dobivamo samopouzdanje, a u napadu moramo biti štedljivi na lopti, lukavi i mudri. Velika natjecanja nisu igre u kojima se netko nadigrava, nego u kojima se pobjeđuje.

Nakon dva odigrana kola Katar je vodeća momčad skupine s maksimalnim učinkom, a poraz bi skupo koštao Hrvatsku, jer osim kapitalna dva boda, pobjeda bi donijela lakši raspored u drugoj fazi natjecanja po skupinama. U tom bi slučaju Hrvatska prvo igrala s trećeplasiranim iz skupine D, Bahreinom ili Kongom, potom najvjerojatnije protiv Argentine, a tek na kraju s Dancima.