Kutinski Agrivi ključ je uzgoja hrane u pustinji

Kutinska je tvrtka u svega sedam godina od startupa izrastao u jednu od top 10 svjetskih agrotehnoloških kompanija, a ove je godine proglašen i vodećom brzorastućom europskom food-tech tvrtkom

Kutinski Agrivi ključ je uzgoja hrane u pustinji, piše Večernji list, navodeći da softver te tvrtke koriste mali i veliki poljoprivrednici u više od 100 zemalja, a prehrambeni div Nestle njime kontrolira kvalitetu sastojaka za dječju hranu.

-Potrošaču nije bitno samo tko je proizveo neku hranu nego i kako je proizveo jer mi smo ono što jedemo- kaže Hemant Julka, osnivač tvrtke VeggiTech iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tek jedne od brojnih koje se poljoprivrednoj proizvodnji sve više oslanjaju na digitalna rješenja kutinskog Agrivija.

Kutinska je tvrtka u svega sedam godina od startupa izrastao u jednu od top 10 svjetskih agrotehnoloških kompanija, a ove je godine proglašen i vodećom brzorastućom europskom food-tech tvrtkom.

Julka je 20 godina upravljao tehnologijom cijelog Emirates Airlinesa i implementirao sustave po aviokompanijama diljem svijeta. A onda mu je zatrebao partner koji će mu pomoći da najsuvremenije tehnologije iskoristi u svom novom biznisu proizvodnji zdrave hrane, za kojom potražnja posljednjih godina u svijetu vrtoglavo raste, posebice od pandemije koronavirusa.

I dok u bogomdanim uvjetima u Hrvatskoj gro proizvodnje “cvjeta” samo zbog poticaja, VeggiTech danas uz pomoć Agrivija uzgaja premium povrće usred pustinje, na hidroponskim vertikalnim farmama, poštujući principe održivosti i uz potpunu transparentnost za kupce.

Proizvodnja u pustinji mora biti maksimalno efikasna kako bismo bili profitabilni. Bez Agrivija čiji je softver kralježnica naše proizvodnje bili bismo slijepi u upravljanju ističe Julka, objašnjavajući kako je u potrazi za kvalitetnim rješenjima razgovarao s više od 20 kompanija.

No Agrivi je otišao ljestvicu iznad svih sa svojim softverom koji VeggiTechu omogućuje upravljanje cjelokupnim procesom na farmi, uvid u proizvodnju i planiranje poslova te pomaže i u prezentaciji proizvoda s pomoću QR koda, donosi Večernji list.