Kućanstvima milijun kuna za obnovljive izvore energije

Županija sufinancira nabavu i ugradnju fotonaponskih sustava i kondenzacijskih plinskih bojlera
fotonaponski_sustavi.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale

U sklopu projekta „Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima“ Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan milijun kuna kojim će sufinancirati ugradnju fotonaponskih sustava i kondenzacijskih plinskih kotlova u obiteljskim kućama na svom području. Javni natječaj otvoren je do 15. srpnja.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj su fizičke osobe vlasnici obiteljskih kuća na području Zagrebačke županije, s prebivalištem na adresi prijavljenog objekta. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonaponskih sustava iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 20.000 kuna, a za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova također 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 15.000 kuna.

Prihvatljivi troškovi su troškovi nabave i postave fotonaponske elektrane na vlastitoj kući, troškovi ugradnje i nabave dvosmjernog brojila te kondenzacijskih plinskih kotlova.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se OVDJE, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-425.

Gospodarstvo
Hrvatska
Zagrebačka županija