Uoči sjednice Gradskog vijeća

Kruno Blažinović, predsjednik Gradskog vijeća Dugo Selo: Nadam se da će sjednica proteći u ugodnom predblagdanskom raspoloženju

U utorak, 12. prosinca, održava se 21. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, na kojoj se donosi proračun za 2024.
DSC_7604.jpg

U utorak, 12. prosinca, održava se 21. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Dnevni red sjednice ima 33. točke, a najvažnija je, naravno, proračun za 2024. godinu.

-Slobodno možemo naglasiti da je to najvažnija sjednica u godini jer donosimo proračun za 2024. godinu s projekcijama proračuna za 2025. i 2026. godinu. Proračun je dokument koji definira što će se raditi kroz iduću godinu pa sukladno tome donosimo program rada izvršne vlasti za iduću godinu- naglašava predsjednik Gradskog vijeća Kruno Blažinović.

Istaknuo je da bi se na sljedećoj sjednici trebao usvojiti i Pravilnik o sufinanciranju edukacijsko-rehabilitacijskih programa.

-Nadalje, imamo par dopuna i izmjena urbanističkih planova te donosimo detaljan plan uređenja Martin Brega. Moramo donijeti i odluku o program utroška sredstava šumskog doprinosa za 2024. godinu te odluku o donošenju studije održivosti i digitalne mobilnosti- kaže.

Podsjetio je da se na dnevnom redu nalazi i Odluka o sufinanciranju malih seoskih domaćinstava te odluka o nerazvrstanim cestama na području Dugog Sela, zatim odluke o gradskim porezima, porezu na dohodak i odluka o komunalnoj naknadi.

-Također razmotrit ćemo Analizu stanja civilne zaštite te donijeti godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Dugog Sela te usvojiti program rada Savjeta mladih za 2023/24. godinu. Moram naglasiti da je to prvi prijedlog programa Savjeta mladih u novom sazivu- kaže Blažinović.

Naglasio je i da se usvaja i odluka “o postavljanju Spomenika Željku Filipoviću, prvom Dugoselcu koji je položio svoj život na oltar domovine”. Dometnuo je da će Gradsko vijeće imenovat jednu novu ulicu a na kraju i donijeti program rada Gradskog vijeća za 2024. godinu.

Također, Blažinović podsjeća da se i mijenja sastav Gradskog vijeća. Naime, vijećnik Darijan Budimir podnio je ostavku na svoj mandate, a umjesto njega u Vijeću će ga zamijeniti Rajko Radman.

-Iskreno se nadam da, usprkos bogatom dnevnom redu, neće biti spornih točaka te da će sjednica proteći u ugodnom predblagdanskom raspoloženju- rekao je za kraj predsjednik Gradskog vijeća Kruno Blažinović i dodao da svi građani Dugog Sela sjednicu Gradskog vijeća mogu pratiti uživo na FB stranici Zabavnog radija.

Dugo Selo
Politika