Krenula velika nagradna igra “Palčići za Hrvatsku”

U podne je krenula velika nagradna igra “Palčići za Hrvatsku” koju su pokrenuli Udruga Dinamo to smo mi i Klub roditelja Palčići

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su prikupili više od 5.5 milijuna kuna za opremu Odjela nedonoščadi u Petrovoj bolnici, ali i bolnici Merkur, Udruga Dinamo to smo mi i Klub roditelja Palčići pokrenuli su danas nagradnu igru s brojnim dresovima i rekvizitima hrvatskih i svjetskih sportskih zvijezdi.

Nagradna igra će se odvijati OVDJE, a svatko će za donaciju od 30 kuna dobiti potvrdu o donaciji sa serijskim brojem s kojim ulazi u bubanj vrijednih nagrada koje mogu vidjeti na istoj stranici.

-Akciji su se pridružili i brojni hrvatski sportaši. Janica Kostelić donirala je kacigu s kojom je osvojila medalje na ZOI u Torinu, Tin Srbić dres u kojem je osvajao brojne svjetske medalje, Dario Šimić dres sa utakmice Dinamo – Porto na kojoj je bio kapetan i na kojoj je Dinamo ubilježio prvu pobjedu u Ligi prvaka. Velimir Zajec dao je kopačke iz legendarne 1982., dok je Blanka Vlašić poklonila dres u kojem je skočila 208 centimetara, drugi najbolji rezultat svih vremena. Naravno tu je i dres veslača Valentina Sinkovića, Ivice Zubca iz LA Clippersa, a da ne govorimo o svim našim najboljim rukometašima, nogometašima i tenisačima. Ana Konjuh i Marin Čilić su dali svoje reket, a Borna Ćorić dres Hrvatske iz Davis Cupa- kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Između ostalog moći će se osvojiti i potpisani dres jednog od najboljih NBA košarkaša današnjice Paula Gergea ili Luke Dončića, kao i bivših legendi AS Rome Francesca Tottija i Christiana Panuccija.

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” objasnila je kako će se ovom nagradnom igrom ovisno o skupljenim sredstvima namjenski nabaviti oprema za brojna rodilišta u Hrvatskoj.

-Akcija koju pokrenuli zove se “Palčići za Hrvatsku” i razlika između uplaćenih donacija za Petrovu i Merkur od onoga što se potrošilo za opremu će se također uplatiti za ovu akciju, kao i iznos uplaćenog PDV-a kada ga država vrati na naš račun. Između ostalog ćemo nabaviti prijenosne inkubatore za Sisak, Vinkovce, Novu Gradišku, ali i drugu opremu- rekla je Željka Vučko.

I jedni i drugi zahvalili su tvrtki LeapBit iz Zagreba na izradi tehničkog dijela nagradne igre, kao i pravnoj pomoći, ali i donaciji Hrvatskom Crvenom Križu potrebnog postotka nagradnog fonda nagradne igre.