Krašić proslavio Stepinčevo

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća u Krašiću je proslavljeno Stepinčevo, spomendan smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, koji je umro 10. veljače 1960. godine.

-Bio je poseban čovjek. Čovjek dijaloga, ljubavi, milosrđa. Bio je zaštitnik hrvatskoga naroda, pa stoga ne čudi što ga se i danas često i na razne načine napada, što se izvrću činjenice i jasna istina, što ga se pokušava omalovažavati neutemeljenim lažima i obmanama- rekao je načelnik općine Josip Petković Fajnik, dodavši da je Stepinac svojim životom svjedočio neizmjernu vjeru i ljubav prema ljudima, svome narodu i crkvi.

Na svečanoj sjednicu, uz ostale, bili su zamjenik župana Hrvoje Frankić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. Obrativši se prisutnima u ime Županije, zamjenik Frankić je rekao da Stepinac povezuje ljude u vjeri i molitvi. 

-Na današnji dan blaženik Stepinac je krenuo na put ka svetosti. Našim molitvama zajedno ćemo dovršiti taj put- rekao je Frankić.

Prisutnima se obratila i Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te u ime Hrvatskoga generalskog zbora Ivan Penić. Uvodno je govorio predsjednik Općinskoga vijeća Damir Ilijanić.
Prije svečane sjednice ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca položeni su vijenci, a središnje euharistijsko slavlje, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.