Kožić podnio ostavku na sve funkcije u HSS-u

Na izbornoj skupštini HSS-a Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a nezadovoljan smjerom u kojem se stranka kreće posljednjih godina. Također, odlučio je da se nećeponovno kandidirati za predsjednika županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Ističe kako ovo ništa ne mijenja u njegovom radu za stanovnike Zagrebačke županije u kojoj će i dalje nastaviti provoditi započete projekte.

U svom govoru istaknuo je uspjehe koji su se dogodili u Zagrebačkoj županiji u njegovom mandatu, kao što je činjenica da je “Zagrebačka županija vodeća gospodarska inovativna regija u kojoj se proizvodi najbrži automobil na svijetu, dijelovi za Mercedes, kao dobrog partnera prepoznala nas je i švedska IKEA, a nove investicije kod nas nisu izuzetak već konstanta.”

Župan Kožić govorio je o razlozima zbog kojih je podržao Krešu Beljaka za predsjednika HSS-a, ali i o razočarenju u njegov način vođenja. 

-Od novog predsjednika očekivao sam da provede demokratizaciju i konsolidaciju stranke, osigura da se unutarstranački izbori za sve funkcije provode po principu jedan član, jedan glas, da kroji politiku stanke u suradnji sa svim našim članovima i, ono što je najbitnije, vrati HSS-u identitet i snagu na nacionalnoj razini- rekao je Kožić te prizano kako je prevaren.

-Nažalost, moram vam priznati da sam pogriješio i da se osjećam prevareno! Od svih njegovih obećanja danih na izbornoj skupštini 2016. godine doživjeli smo samo suprotno: Građani Hrvatske, uključujući i naše članove, ne znaju koja je politika HSS-a i za što se HSS zalaže na nacionalnoj razini, a mogu zaključiti isto kao i ja da se za selo više ne zalaže- nastavio je Kožić. 

Napomenuo je i veliki pad broja članova stranke koja je s 40 tisuća članova spala na tek njih 8 tisuća , od kojih je četvrtina iz samo jednoga grada u Hrvatskoj.

-Cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada su podređene jednom čovjeku i ja u tome više ne želim sudjelovati. Više sam puta tražio objašnjenja od gospodina Beljaka za njegove odluke, ali nikad nisam dobio jasne odgovore- izjavio je na kraju župan Kožić.

Cijeli govor pročitajte na OVDJE.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija