Korona potvrđena u više zagrebačkih domova za starije

Epidemiološka obrada je u tijeku, dok su u međuvremenu podignute sve mjere zaštite

Novih 337 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u zadnja 24 sata, a zaraza je utvrđena i kod osam štićenika i dva djelatnika domova za starije, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić kazala je da je srušen novi rekord od 1560 obavljenih testova na koronavirus u jednom danu.

Među novooboljelima su i 10 štićenika i djelatnika domova za starije, dok je zaraza detektirana kod 11 zdravstvenih djelatnika. Šikić je napomenula da je zaraza utvrđena u četiri doma za starije s područja Zagreba , a zaraženo je ukupno osam korisnika i dva djelatnika.

– Epidemiološka je obrada u tijeku, podignute su sve mjere kako bi se što prije riješila situacija, da bi se dijagnosticirali pozitivni i provele mjere kako bi se zaštitilo zdravlje građana, rekla je Šikić.

Također, 118 novooboljelih kontakti su prethodno pozitivnih osoba, za 65 novooboljelih epidemiološka anamneza je negativna, a za 130 slučajeva još traje epidemiološka obrada.

U osnovnim i srednjim školama zabilježeno je 26 zaraženih učenika i troje nastavnika, zbog čega je propisano ukupno 613 mjera samoizolacije.