KORONA PO ŽUPANIJAMA: Sve povoljnija epidemiološka slika

Ovo su današnje brojke
Covid u Hrvatskoj

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zaraza koroanvirusom potvrđena je kod još 35 osoba. Od ukupno 35 novozaraženih, šest osoba je iz Samobora, pet iz Velike Gorice, po četiri novooboljele osobe su iz Svete Nedelje, Zaprešića i Ivanić-Grada, po tri novaoboljenja evidentirana su u Jastrebarskom i Svetom Ivanu Zelini, po jedno u Dugom Selu te u općinama Brdovec, Pušča, Križ, Brckovljani i Dubrava.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima HZJZ-a je 52, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 67.533 , što je 111 osoba više nego u subotu, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su samo dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Kako se navodi u dnevnom izvješću Županijskoga stožera civilne zaštite, novooboljele osobe su s područja Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja općine Končanica.

U Karlovačkoj županiji zaraza koronavirusom nije potvrđena ni kod jedne osobe, a testirane su 282 osobe.

DALMACIJA 

Na području splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 636 obrađenih testova danas je 19 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita – sedam.

Na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od covid-19 infekcije. Trenutno je 72 aktivna slučaja oboljenja.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi iz Trpnja, dok se oporavilo devet osoba.

U Zadarskoj je županiji 12 novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljelih je četvero u Pagu, po dvoje u Tkonu i Zadru te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Bibinjama i Kolanu.

SLAVONIJA 

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka i nije utvrđen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

U Osječko-baranjskoj županiji nije bilo umrlih osoba pozitivnih na koronavirus, a potvrđeno je 26 novih slučajeva zaraze. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna u Koški, Feričancima, Čepinu i Ernestinovu.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se 26 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 80. U samoizolaciji se nalazi 145 osoba.

U Međimurskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je  Županijski stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe. Jučer su testirana 332 uzorka, pri čemu udio pozivnih među simptomatskim pacijentima iznosi 13 posto, a među svim testiranim uzorcima sedam posto. Trenutačno je aktivno 239 slučajeva.

U Brodsko-posavskoj županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Brodsko-posavskoj četiri.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji šest je novooboljelih osoba, a 68 ih je ozdravilo, pa je sada u županiji ukupno 428 oboljelih. Proteklog dana testirano je 710 uzoraka, a udjel pozitivnih pao je na 0,8 posto.

U Ličko-senjskoj županiji od 51 testirane osobe četiri su novozaražene koronavirusom. Sada je 45 aktivnih slučajeva, od kojih je na liječenju u gospićkoj bolnici 14 pacijenata. Novooboljeli su iz Gospića, Otočca, Donjeg Lapca i Korenice.

Hrvatska
Izbor urednika