KORONA PO ŽUPANIJAMA: Što nam donosi novi tjedan?

Najveći broj novozaraženih u posljednja 24 sata zabilježen je u Zagrebačkoj županiji
Drive in testiranje na COVID-19 na Zagrebačkom Velesajmu Željko Lukunić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije 61 nova osoba pozitivna je na koronavirus. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Velike Gorice, osam iz Samobora, sedam iz Jastrebarskog, po pet iz Zaprešića i Dugog Sela, četiri iz Rugvice, po tri iz Svete Nedelje i Klinča Sela, po dvije iz Ivanić-Grada, Orlea, Kloštar Ivanića i Brckovljana, dok po jedan novi slučaj broje Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Brdovec, Jakovlje, Stupnik, Pisarovina i Križ.

U Zagrebu je zabilježeno 139 novozaraženih, oporavile su se 442 osobe te je broj aktivnih slučajeva u gradu trenutno 2 961.

Na području Sisačko-moslavačke županije zbog manjeg broja testiranih, potvrđene samo četiri novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Prema dnevnom izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, po jedna novozaražena osoba je s područja Novske, Topuskog, Kutine i Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe s područja su Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima Daruvara i općine Velika Trnovitica.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je šest novozaraženih, ozdravilo je 38 osoba te su na tom području trenutno 242 aktivna bolesnika.

U Karlovačkoj županiji je 31 novi slučaj zaraze i tri su osobe umrle. Među novozaraženima, deset osoba je iz Ogulina, po šest iz Karlovca i Duge Rese, Ozalj ima pet, Kamanje dva i Vojnić i Žakanje po jedan slučaj.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je osam slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Sedmero novozaraženih je u Virovitici, a jedan iz Nove Bukovice.

Koronavirusom je zaraženo novih 19 osoba, a dvije su umrle u Osječko-baranjskoj županiji. Četiri novozaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka, tri na području Belišća, po dvije su s područja Đakova i Našica, a po jedna s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Đurđenovca, Feričanaca, Jagodnjaka, Punitovaca i Strizivojne.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 15 je novih osoba pozitivno na koronavirus, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima, iz Vukovara je sedam osoba, po dvije iz Vinkovaca i Cerne te jedna osoba iz Županje, Ivankova, Rokovaca i Cerne.

Nove 73 osobe zaražene su koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji, dok Požeško-slavonska županija bilježi 24 nova slučaja zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su preminule. Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika, jedna iz Slivnog i jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije evidentirano je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima, u Zadru ih je 28, u Gračacu šest, u Bibinjama pet, po dvije pozitivne osobe potvrđene su u Biogradu, Pagu, Poličniku, Viru i Vrsima te po jedna u Benkovcu, Polači, Preku, Starigradu, Sukošanu i Sv. Filipu i Jakovu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 17 je novozaraženih, dok su u bolnici umrle četiri osobe. Među novozaraženima, iz Splita je pet osoba, iz Kaštela četiri, Podstrane tri te iz Makarske, Sinja, Solina, Dugog Rata i Lovreća po jedna.

Na području Šibensko-kninske županije 15 osoba je novozaraženih koronavirusom, a preminule su tri. Trenutno je na tom području 476 aktivnih slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

Svega jedna novozaražena osoba potvrđena je u Istri, oporavilo se 16 osoba, pa je trenutno na tom području 129 aktivnih covid bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod osam osoba, a četiri osobe su umrle. Ozdravile su 304 osobe pa je u županiji aktivno 2 855 slučajeva covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji devet je novozaraženih: osam osoba je iz Gospića, a jedna iz Udbine. Na tom je području trenutno 156 aktivnih slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Oporavilo se 57 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurju trenutno 586.

Novih 55 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Varaždinskoj županiji. Trenutno su aktivna 863 slučaja zaraze.

Hrvatska
Ostalo