KORONA PO ŽUPANIJAMA: Što nam donose današnje brojke?

Saznajemo stanje s koronom po županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji potvrđena su 374 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih zabilježeno je u Velikoj Gorici, njih 74 te u Samoboru njih 62. U Dugom Selu zaraženo je 39 osoba, 30 u Jastrebarskom, 29 u Zaprešiću, 25 u općini Brdovec, 16 u Svetom Ivanu Zelini, 14 u Svetoj Nedelji, 11 u općini Kloštar Ivanić, deset u Vrbovcu, devet u Ivanić-Gradu te osam u općinama Bistra i Križ. Po pet osoba zaraženo je u općinama Marija Gorica, Jakovlje i Rugvica, četiri u općinama Luka i Dubrava, tri u općini Klinča Sela, dvije u općinama Pušća, Krašić i Preseka te po jedna u općinama Stupnik, Pisarovina, Orle, Kravarsko, Rakovec, Gradec i Bedenica.

U Zagrebu je zabilježeno 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 317 osoba se oporavilo te je broj aktivnih bolesnika u gradu 2 998.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako stoji u dnevnom izvješću, 26 novozaraženih je iz Kutine, 11 ih je iz Petrinje, devet osoba je iz Siska, sedam iz Novske, te po dvije iz Lekenika i Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom. 39 novozaraženih s područja je grada Bjelovara, tri novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, dvije s područja općine Šandrovac, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Daruvar, Čazma, Grubišno Polje i Garešnica te općina Štefanje, Ivanska, Veliki Grđevac, Kapela, Veliko Trojstvo i Sirač.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je 87 novih slučajeva koronavirusa, a jedna osoba je umrla. Na tom je području trenutno 260 aktivnih slučajeva.

U Karlovačkoj županiji registriran je 161 novi slučaj koronavirusa, a umrli su žena stara 79 godina i muškarac sa 71 godinom. Od pozitivnih osoba 82 su iz Karlovca, 27 iz Ogulina, 17 iz Duge Rese, po osam iz Ozlja i Slunja, te po tri i manje imaju još Barilović, Bosiljevo, Draganić, Generalski Stol, Kamanje, Krnjak, Netretić, Plaški, Žakanje, Kamanje, Vojnić i Rakovica.

SLAVONIJA 

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 48 uzoraka i utvrđen samo jedan slučaj zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 16 oboljelih, od kojih je jedan na respiratoru, a jedna je pacijentica premještena u Respiracijski centar KBC Osijek.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji utvrđeno je 79 novih osoba pozitivnih na covid-19. Među novopozitivnima 17 je osoba iz Vinkovaca, 15 iz Županje, šest iz Vođinaca, pet iz Vukovara, po četiri četiri iz Cerne i Rokovaca, po tri iz Andrijaševaca, Jarmine i Štitara, po dvije iz Bošnjaka, Prkovaca, Svinjarevaca i Retkovaca, te po jedna iz Babine Grede, Cerića, Ivankova, Nijemaca, Otoka, Privlake, Rajevog Sela, Slakovaca, Soljana, Starih Jankovaca i Tompojevaca.

Na području Brodsko-posavske županije 81 je novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno 57 novozaraženih.

U Osječko-baranjskoj županiji 111 je novozaraženih, a preminule su tri osobe. Najviše novopozitivnih, njih 43, su na području Osijeka, deset na području Našica, po pet su s područja Belišća, Čepina, Darde i Đakova, a po četiri Feričanaca i Petrijevaca. Po tri su s područja Bilja i Đurđenovca, po dvije Antunovca, Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Drenja, Jagodnjaka i Trnave,  te po jedna s područja Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Erduta, Gorjana, Koške, Petlovca, Punitovaca, Strizivojne, Valpova i Viljeva.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je po 20 osoba iz Dubrovnika i Metkovića, sedam iz Ploča, pet iz Vele Luke, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Konavala i Korčule, po jedna iz Slivnog i Smokvice te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Zadarskoj su županiji od posljedica covida-19 tri osobe umrle, a novozaraženo ih je 170. Među zaraženima, 98 ih je na području Zadra, 12 u Posedarju, osmero u Pakoštanima, sedmero u Benkovcu, šestero u Ražancu, po petero u Biogradu i Sukošanu, četvero pozitivnih potvrđeno je u Bibinjama, po troje u Poličniku, Škabrnji i Zemuniku Donjem, po dvoje u Jasenicama, Kalima, Obrovcu, Ninu, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima te po jedna osoba u Galovcu, Kolanu, Preku i Privlaci.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 438 novih osoba je pozitivno na covid infekciju, a dvije su umrle. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita 176, Kaštela 34, Makarske 21, po 19 iz Supetra i Trogira, 16 iz Solina, 15 iz Sinja, 13 iz Omiša i 10 iz Imotskog.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Istarske županije potvrđeno je dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je ispitano 331 uzorak briseva, dok je u pulskoj Općoj bolnici zbog prijema novih pacijenata situacija sve ozbiljnija.

Od posljedica zaraze koronavirusom u riječkom je KBC-u tijekom proteklog dana umrlo 10 osoba, a u Primorsko-goranskoj županiji potvrđena su 354 nova slučaja zaraze. Ozdravilo je 213 osoba, pa je aktivnih slučajeva bolesti u županiji 3 206. Obrađena su 1 263 uzorka i pozitivnih je bilo 28 posto.

U Ličko-senjskoj županiji od 84 testiranih zaraza koronavirusom je potvrđena kod 17 osoba, a u bolnici u Gospiću umrla je jedna Gospićanka (86). Od novooboljelih osam je iz Gospića, po tri iz Perušića i Novalje, dva iz Senja te jedan iz Otočca. Na liječenju na covid odjelu bolnice u Gospiću su 33 pacijenta, a ukupno je 202 aktivnih slučajeva.

SJEVERNA HRVATSKA 

Po sedmodnevnoj incidenciji na 100.000 stanovnika koja je na sada na 500, Varaždinska je županija među 20 najgorih regija u Europi, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin dodavši i kako je u protekla 24 sata 145 novih slučajeva covida.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulih nije bilo.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 48 novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Oporavilo se osam osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 401.

Hrvatska
Izbor urednika