KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo vikend

Pristižu najnoviji podaci o broju novozaraženih

Igor Kralj/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 231 novozaraženih koronavirusom i trenutno je aktivno 1586 slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije u kojoj se od ponedjeljka uvode strože epidemiološke mjere. U odnosu na jučer, broj novooboljelih u toj županiji povećan je za 53, a broj aktivnih slučajeva povećan za 36. Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici (62) i Samoboru (32).

U Zagrebu zabilježeno je 245 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je u gradu trenutno 2880 aktivnih slučajeva, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno devet  novooboljelih osoba od Covida-19. Četiri novozaražene osobe su iz Novske, po dvije iz Siska i Petrinje, te jedna osoba iz Popovače.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 39 novih slučaja zaraze koronavirusom. 30 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su općina Rovišće i Velika Pisanica, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Garešnica i Grubišno Polje te općina Šandrovac, Kapela i Veliko Trojstvo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su 32 novooboljele osobe od Covida-19, dok su 22 ozdravile. Na tom je području trenutno 199 aktivnih slučajeva među kojima je i 33-oje pacijenata na bolničkom liječenju.

U Karlovačkoj županiji je potvrđeno 84 novih slučajeva covida, a umrla su dva muskarca u dobi od 74 i 96 godina. Od novooboljelih iz Ogulina ih je 47, iz Karlovca 19, Duge Rese šest, a po nekoliko slučaja imaju još Ozalj, Josipdol, Vojnić, Barilović i Bosiljevo.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1176 obrađenih testova danas je 288 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju a jedna je osoba umrla. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita – 115, Solina – 24,  po 20 iz Sinja i Trogira,  te po 19 iz Kaštela i Makarske.

Čak pet osoba umrlo je od posljedica covida-19 u Zadarskoj županiji, a 161 oosoba je novozaražena koronavirusom. Među novooboljelima 106 ih je u Zadru, sedmero u Posedarju, po šestero u Poličniku i Ražancu, pet osoba zaraženo je na području Benkovca, četvero u Bibinjama, po troje u Jasenicama, Nnu, Pagu i Zemuniku Donjem, po dvoje u Kalima, Pakoštanima, Pašmanu, Preku, Sukošanu, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima te jedna osoba u Povljani.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle od covida-19. Trenutno su u županiji evidentirana 542 aktivna slučaja.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se oporavilo njih 72. Zaraženo je 28 osoba iz Dubrovnika, 12 iz Orebića, osam iz Metkovića, sedam iz Ploča, šest iz Blata, četiri iz Vele Luke, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Pojezerja, jedna iz Kule Norinske te četiri koje nemaju prebivalište u županiji.

SLAVONIJA 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 54 novozaražene su osobe koronavirusom. Najviše novooboljelih od Covida-19  – po devet osoba je iz Vinkovaca i Županje, po četiri iz Bošnjaka i Vukovara, po tri osobe iz Andrijaševaca, Cerića, Štitara i Cerne, po dvije iz Nuštra, Otoka i Retkovaca, te po jedna osoba iz Gradišta, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Prkovaca, Strošinaca, Svinjarevaca, Šarengrada i Tovarnika.

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim po tri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćeno je iz Stožera.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 90 novih slučajeva zaraze koronavirusom u toj županiji, od kojih je devet potvrđeno antigenskim testom. Na bolničkom liječenju je 55 osoba, među kojima tri trebaju potporu respiratora.

Stožer civilne zaštite susjedne Požeško-slavonske županije izvijestio je o 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji na koronavirus je trenutno pozitivna 191 osoba, od kojih je 17 na bolničkom liječenju.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 87 uzoraka i utvrđeno 11 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedan 81-godišnji muškarac je umro. U Virovitici je šestoro novooboljelih, po dvoje u Slatini i Pitomači, a jedan u Novoj Bukovici.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istarskoj županiji je potvrđeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, a tijekom jučerašnjeg dana u županiji je cijepljena 3051 osoba, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 299 novozaraženih osoba koronavirusom, testirano je 1426 osoba, a pet osoba je umrlo. Ozdravilo je 214 ljudi te je županiji trenutno aktivno 3210 slučajeva Covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji 29 je novooboljelih od Covida-19, a u bolnici u Gospiću umrlo je troje pacijenata. Od 59 trestiranih osoba kod 29 je potvrđen Covid-19 i to kod njih 15 iz  Gospića, šest iz Novalje, pet iz Korenice,dvije osobe iz Perušića, te kod jedne iz Otočca.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na liječenju u čakovečkoj bolnici trenutno je 39 pacijenata.

U Varaždinskoj županiji su umrle tri osobe pozitivne na covid-19, a potvrđeno je 98 novih slučajeva zaraze. Tijekom subote testirano je 811 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 30 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 12 posto.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih, njih devet, evidentirano je u gradu Krapini te četvero u općini Bedekovčina.