KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo tjedan

I dalje na niskim brojkama novozaraženih

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije zabilježena su četiri slučaja zaraze koronavirusom, pa je trenutno aktivno 86 slučajeva. Po podacima županijskog Zavod za javno zdravstvo navodi, dvije novooboljele osobe su iz Samobora, a po jedna iz Ivanić Grada i Klinča Sela.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je samo jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Kako se navodi u dnevnom izvješću, novozaražena osoba je iz Sunje.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 107 osoba.

DALMACIJA 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavile su se tri osobe. Zaražena je ženska osoba iz Metkovića.

Na području Zadarske županije 15 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 i prijašnjih komorbiditeta umrla je 68-godišnja žena. Jedanaest novooboljelih izolaciju provode u Zadru, a po jedna osoba u Kukljici, Poličniku, Ražancu i Sukošanu.

Na području Šibensko-kninske županije četiri osobe su oboljele od COVID-19 infekcije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je 30 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 46 uzoraka i nije utvrđen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 155 uzoraka od kojih su četiri bila pozitivna na novi koronavirus, izvijestio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

ISTRA I PRIMORJE 

U posljednja 24 sata u Istarskoj županiji nema novozaraženih osoba, a u samoizolaciji je 225 pozitivnih na koronavirus.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod petero osoba, a testirane su 494 osobe. Ozdravilo je 15 osoba, a u županiji su aktivna 103 slučaja covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, a umrlih covid pozitivnih osoba nije bilo. Oporavile su se dvije osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 21.

Deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano u Varaždinskoj županiji. Oporavilo se pet osoba, a aktivnih slučajeva je 59.

U Međimurju je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Hrvatska
Izbor urednika