KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo tjedan

Pristižu najnovija dnevna izvješća

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod 51 osobe, dok je u istom razdoblju ozdravilo 189 osoba, tako da je na području županije aktivno 686 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zaraza novim koronavirusom utvrđena kod 69 osoba, ozdravile su 204 osobe, a trenutno je aktivno 1027 slučajeva oboljenja. Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je cijepljeno 2936 osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom.  U dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite se navodi kako su tri novozaražene osobe iz područja Popovače, dvije osobe iz Petrinje i jedna iz Siska.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Sve novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara.

DALMACIJA 

I dalje pada broj novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je zaraza potvrđena kod 23 osobe, a u bolnici je umrla jedna žena. Iz Splita je 13 osoba, Makarske tri, Imotskog i Solina su po dvoji novozaražene osobe, a po jedan zaraženi su iz Kaštela, Podstrane i Tučepa.

Na području Šibensko-kninske županije pet osoba oboljelo od covid-19 infekcije i trenutno je 75 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 22 pacijenta, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi pet pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se dvanaest osoba. Zaražene osobe su žene iz Dubrovnika i Vela Luke, a jedna od njih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po dvije novooboljele osobe zabilježene su u Bibinjama, Pakoštanima i Zadru te po jedna u Gračacu,  Pagu, Pašmanu, Tkonu, Viru i Zemuniku Donjem.

SLAVONIJA 

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 47 uzoraka i nije utvrđen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su dvije žene u dobi od 85 i 73 godine, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji deset je novih pozitivnih osoba na covid-19, a umrla je jedna osoba. Među novooboljelima četiri su osobe iz Vinkovaca, dvije iz Vukovara, te po jedna iz Županje, Babine Grede, Rajevog Sela i Donjeg Novog Sela. Umrla je jedna osoba.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze. Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka i Đurđenovca, dok je u ostalih deset mjesta potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom i dva smrtna slučaja osoba pozitivnih na koronavirus, a iz Požeško-slavonske županije je devet novih slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri nema novozaraženih koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 18 osoba, a testirano je 605 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavila se 31 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 177, dok je u samoizolaciji 377 osoba.

U Međimurskoj županiji nastavljen je trend pada broja novozaraženih i potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dosad je procijepljeno više od 40 posto stanovništva starijeg od 18 godina, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četiri osobe pozitivne na covid-19 umrle se u Varaždinskoj županiji, a potvrđena su 34 nova slučaja zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika