KORONA PO ŽUPANIJAMA: S kakvim brojkama završavamo tjedan?

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA  

Na području Zagrebačke županije 19 je novih pozitivnih slučajeva na koronavirus. U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 129 slučajeva, a najviše novooboljelih, po četiri, imaju Velika Gorica i Sveta Nedelja.

Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu je 39 novozaraženih osoba koronavirusom. Trenutno je u Zagrebu 258 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan slučaj novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe su iz Bjelovara, a dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području općine Nova Rača.

Jedan je novi slučaj covida-19 otkriven u Karlovcu, a u Karlovačkoj županiji su 83 osobe u samoizolaciji.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 1280 obrađenih testova, 66 je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita, njih 26, Kaštela 13,  Solina osam, Sinja pet i četvero iz Dugopolja.

U Zadarskoj je županiji 27 novih osoba zaraženo koronavirusom, a ukupno je aktivan 191 slučaj. Dvanaest novozaraženih izolaciju provodi na području Zadra, četvero u Benkovcu, troje u Poličniku, po dvoje u Biogradu i Vrsima te po jedna osoba u Kalima, Ninu, Privlaci i Sv. Filipu i Jakovu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 19 osoba. Zaražene su četiri osobe muškog i sedam ženskog spola i to pet iz Dubrovnika, po dvije iz Metkovića i Vele Luke te po jedna iz Ploča i Župe dubrovačke.

SLAVONIJA 

Na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U Požeško-slavonskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U toj je županiji trenutno aktivno pet slučajeva zaraze koronavirusom, svih pet osoba liječi se kod kuće.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istarskoj županiji evidentirane su dvije novozaražene osobe, a u međuvremenu su se četiri oporavile, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Istarske županije.

Na području Primorsko-goranske županije devet je novooboljelih i isto toliko ozdravljenih od covida-19. Oboljele od covida-19 u županiji su sad 74 osobe.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj su županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon što je testirano 179 osoba. Oporavilo se šest osoba, a broj aktivnih slučajeva je 24.

Međimurska županija ima četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus. Nema novih oporavljenih osoba te je 17 aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije.

Hrvatska
Izbor urednika