KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte s kakvim brojkama završavamo ovaj tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

Željko Lukunić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županija 32 su novopozitivne osobe na koronavirus. Među novozarađenima po pet osoba je iz Svete Nedelje i Ivanić Grada, četiri iz Zaprešića, tri iz Jastrebarskog, po dvije iz Velike Gorice, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Dubravice, dok po jedan novi slučaj bilježe Dugo Selo, Bistra, Luka, Žumberak, Krašić, Brckovljani i Gradec.

Novih 69 osoba zaraženih koronavirusom broji Grad Zagreb, ozdravilo su 72 bolesnika te je broj aktivno zaraženih trenutno 429.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je sedam novozaraženih covidom-19. Po tri novozaražene osobe su iz Siska i Petrinje te jedna iz Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Novozaražena osoba je s područja Čazme.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su dvije novozaražene osobe, dok ih je sedam ozdravilo te je broj aktivnih slučajeva 55.

Koronavirusom su zaražene nove 44 osobe u Karlovačkoj županiji. Više od pola novozaraženih je iz Karlovca, a po jedan ili nekoliko slučajeva imaju još Duga Resa, Ozalj, Slunj, Barilović, Žakanje i Kamanje.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, njih 11 živi na području Osijeka, po četiri osobe su s područja Našica i Valpova, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih.

Nove 33 koronavirusom zaražene osobe broji Brodsko-posavska županija, a susjedna Požeško-slavonska šest novih slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je 30 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Župe dubrovačke, 16 iz Konavala, dvije iz Metkovića te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Koronavirusom su zaražene nove 52 osobe u Zadarskoj županiji, a većina su kontakti ranije zaraženih. Među novozaraženima 45 ih je u Zadru, dvije zaražene osobe su u Privlaci te po jedna osoba u Benkovcu, Pagu, Poličniku i Zemuniku Donjem.

Novoj 101 osobi potvrđena je zaraza koronavirusom, a jedna osoba je umrla u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita, njih 45.

ISTRA I PRIMORJE

Samo jedna novozaražena osoba koronavirusom zabilježena je u Istarskoj županiji, a riječ je o dolasku iz mjera samoizolacije.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 65 novozaraženih covidom-19, a jedna osoba je umrla.

SJEVERNA HRVATSKA

Novih 15 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je od posljedica zaraze umrla u Međimurskoj županiji.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je pozitivna osoba umrla.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je sedam novih slučajeva koronavirusa, a trenutno je pozitivno 14 učenika i sedam djelatnika osnovnih i srednjih škola.