KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novozaraženi

Pristižu najnoviji dnevni podatci

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji je zabilježeno 88 novozaraženih koronavirusom. Najviše novozaraženih je u Svetoj Nedjelji -15, Velikoj Gorici 12 i u Svetom Ivanu Zelini gdje je 10 novozaraženih. Ozdravilo je 316 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 10 razrednih odjela.

U Zagrebu je prema podacima HZJZ-a zabilježeno 112 novooboljelih osoba, a broj potencijalno ozdravljenih veći je za 300 u odnosu na dan ranije.

Na području Sisačko-moslavačke županije, zbog manjeg broja testiranih, zabilježeno je tek pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti covida-19. Prema dnevnom izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, tri novozaražene osobe su iz područja Popovače, a dvije su iz Petrinje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe s područja su Bjelovara, po dvije novooboljele osobe su iz Garešnice i Čazme, a jedna novozaražena osoba s područja je općine Veliko Trojstvo.

U Karlovačkoj županiji je 10 novih slučajeva covida-19, bolnički se liječe 63 pacijenta, od kojih je na respiratoru sedam, te unatrag jednog dana nije bilo umrlih od covida, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite. Od 10 novooboljelih, iz Ogulina ih je sedam, Karlovca dvije i Krnjaka jedna.

SLAVONIJA 

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 236 uzoraka, od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus, a preminule su dvije osobe. 13 novopozitivnih imaju prebivalište na području Osijeka, po tri su na području Belišća i Našica, te po dvije s područja Belog Manastira, Bilja, Čepina, Đakova i Podgorača. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Petrijevaca i Vladislavaca.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 80 uzoraka i utvrđena su dva slučaja zaraze koronavirusom. U virovitičkoj Općoj bolnici na liječenju je 43 oboljelih, a jedna se osoba s područja Virovitičko-podravske županije na respiratoru u osječkom KBC-u.

Županijski stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj se županiji trenutno od koronavirusa liječi 206 osoba, među kojima je 78 osoba na bolničkom liječenju. Pri liječenju 15 bolničkih pacijenata treba potporu respiratora.

U Požeško-slavonskoj županiji Stožer Civilne zaštite izvijestio je o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od zaraze koronavirusom ondje se liječi 148 osoba.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 752 obrađena testa, 52 su novooboljele osobe pozitivne na covid infekciju. Ovo je drugi dan za redom da nema umrlih osoba. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita, njih 21.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se 22 osobe. Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika, dvije iz Janjine te po jedna iz Blata i Opuzena.

Od 575 testiranih uzoraka u Zadarskoj županiji, 15 je osoba pozitivno na koronavirus. Među novooboljelima sedmero ih je na području Zadra, dvoje u Sukošanu te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Galovcu, Lišanima Ostrovičkim, Pakoštanima i Viru.

ISTRA I PRIMORJE 

Dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri nakon što je ispitano 349 uzoraka briseva na covid-19. Od jučer oporavilo se 14 osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1585 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji je 41 novooboljela osoba, a dvije osobe su umrle u riječkom KBC-u od covida-19. Ozdravilo je 113 osoba i oboljelih od ove bolesti je u županiji 1101.

U Ličko-senjskoj županiji je covid-19 potvrđen kod sedam od 63 testirane osobe, sada su bolesne 62 osobe, od kojih se 26 liječi bolničk. Po dvije oboljele osobe su iz Gospića i Otočca, a po jednu imaju još Perušić, Senj i Donji Lapac.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županijI zabilježena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe. S 43 nova slučaja, broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 321, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 811.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Oporavile su se 42 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 250.

U Međimurskoj županiji novih je 28 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla.

Hrvatska
Izbor urednika