KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Novi dan, nove brojke

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije potvrđena su četiri slučaja zaraze koronavirusom. Po jednog novozaraženog broje Samobor, Jastrebarsko, Velika Gorica i Dubrava.

U Zagrebu su u protekla 24 sata evidentirana 72 nova slučaja zaraze koronavirusom te je trenutno u gradu 350 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 19 novozaraženih osoba koronavirusom: pet osoba je iz Siska, po tri su osobe iz Petrinje i Popovače, po dvije iz Gline i Hrvatske Kostajnice, a po jedna osoba iz Lekenika, Martinske Vesi, Kutine i Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, a po jedna s područja je gradova Garešnica i Čazma te općina Velika Trnovitica, Veliko Trojstvo, Rovišće, Đulovac, Severin i Dežanovac.

Novih 17 osoba zaraženih koronavirusom bilježi Koprivničko-križevačka županija, gdje je trenutno 101 aktivan slučaj zaraze.

Novih 14 osoba zaraženih koronavirusom broji Karlovačka županija. Novozaraženi dolaze iz Karlovca, Duge Rese, Draganića i Vojnića.

SLAVONIJA 

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučaja zaraze koronavirusom. Šest novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 50 uzoraka i nije utvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19: četiri iz Vinkovaca, dvije iz Vođinaca te po jedna osoba iz Bobote, Bršadina, Privlake, Jarmine i Vrbanje. Preminule su dvije osobe.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o šest novozaraženih koronavirusom i jednoj umrloj osobi, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji Stožer je potvrdio samo dva nova slučaja zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba umrla. Zaražene su 24 osobe iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke te po jedna iz Korčule, Metkovića, Ploča i Zažablja.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih deset osoba u Zadarskoj županiji: sedmero ih je s područja Zadra, a po jedna osoba je s područja Obrovca, Biograda i Paga.

Na području Šibensko-kninske županije 21 osoba je zaražena covidom-19, a trenutno je u toj županiji 117 aktivnih slučajeva.

Na području Splitsko-dalmatinske županije dvije su osobe umrle, a potvrđeno je 78 novozaraženih koronavirusom. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita, njih 22, te Podstrane 15.

ISTRA I PRIMORJE

Pet slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, gdje su trenutno 52 aktivna slučaja.

U Primorsko-goranskoj županiji je 49 novozaraženih koronavirusom, a preminulih nije bilo.

SJEVERNA HRVATSKA

Novi 21 slučaj zaraze koronavirusom bilježi Međimurska županija, gdje je trenutno 218 aktivnih slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba.

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle.

Hrvatska