KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte kakve su nam brojke vikend pred popuštanje mjera

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije kod 33 nove osobe utvrđena je zaraza koronavirusom. Među novozaraženima po sedam osoba je iz Samobora i Jastrebarskog, pet iz Velike Gorice, tri iz Krašića, po dvije iz Dugog Sela, Ivanić-Grada i Križa, dok jedan novi slučaj broji Sveta Nedelja, Brdovec, Bistra, Klinča Sela i Kloštar Ivanić.

U Zagrebu je potvrđeno 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom te su trenutno aktivna 503 slučaja.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su 54 novozaražene osobe koronavirusom. Riječ je o 15 osoba s područja Siska, 13 s područja Petrinje, deset s područja Novske, osam s područja Kutine, tri s područja Gline, po dvije s područja Martinske Vesi i Lekenika te jednoj s područja Popovače.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe s područja su općine Sirač, a jedna novozaražena osoba s područja grada Daruvara.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 15 novozaraženih koronavirusom, dok je u toj je županiji trenutno 60 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji otkrivena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlih nije bilo. Novi slučajevi zaraze dolaze iz iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Slunja.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 22 su novopozitivne osobe na koronavirus, a umrla je jedna osoba. Deset novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, tri u Čepinu, po dvije u Belišću i Ernestinovu te po jedna u Đakovu, Valpovu, Našicama, Antunovcu i Bilju.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o pet osoba iz Vinkovaca, po dvije osobe iz Vukovara i Privlake te po jedna zaražena osoba iz Borova, Iloka, Lovasa, Otoka, Opatovca i Tovarnika.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 36 uzoraka i nije utvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

U Brodsko-posavskoj županiji 24 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a šest u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji.

DALMACIJA

Šibensko-kninska županija ima 24 novozaražene osobe od covida-19 te je trenutno 79 aktivnih slučajeva.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaražene su 22 osobe iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Opuzena te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 74 su novozaražene osobe covidom-19, a u bolnici su umrle dvije osobe. Među novozaraženima iz Splita je 39, ​Kaštela osam,​ Makarske šest, Sinja četiri, Vrlike troje, Solina i Hrvaca po dvoje te po jedan iz Imotskog, Omiša, Supetra, Trogira, Otoka, Postira, Segeta, Šestanovca, Šolte i Tučepa.

U Zadarskoj su županiji potvrđena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica covida-19 i kroničnih bolesti u Općoj bolnici Zadar umro je 67-godišnji muškarac.

Među novooboljelima 24 ih je u Zadru, šestero u Benkovcu po dvoje u Bibinjama, Polači, Poličniku i Škabrnji te po jedna osoba u Biogradu, Pašmanu, Posedarju, Sv. Filipu i Jakou, Viru i Vrsima.

ISTRA I PRIMORJE

Četiri slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri. Kod tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a u epidemiološkoj obradi je jedna osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 54 osobe, a umrla je jedna osoba.

Ličko-senjska županija ima 11 novozaraženih od covida-19, s kojima su sada 54 aktivna slučaja. Novi slučajevi zaraze su iz Gospića, Otočca, Korenice, Vrhovina, Udbine, Senja i Perušića.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji nije bilo preminulih osoba pozitivnih na koronavirus, no evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po dva su novozaražena s područja gradova Krapine, Oroslavja, Zaboka i Donje Stubice, a po jedan iz općina Bedekovčine, Budinščine, Huma na Sutli i Krapinskih Toplica.

Međimurska županija ima deset novih osoba zaraženih koronavirusom, a preminulih nije bilo.