KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovo su današnje brojke novozaraženih

Pristižu najnoviji podatci po županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Koronavirusom su zaražene dvije nove osobe, a jedanaest ih je ozdravilo u Zagrebačkoj županiji. Oboljele osobe su iz grada Velike Gorice i općine Luka.

Novih 40 osoba zaraženo je koronavirusom u Zagrebu u kojemu je trenutno 213 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji od covida-19 umro je 65-godišnji muškarac, a pet je novih slučajeva te bolesti. Od novooboljelih tri su slučaja u Karlovcu i po jedan u Dugoj Resi i Lasinji.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je osam novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Nakon duljeg razdoblja bez novozaraženih ili s pojedinačnim slučajevima, to je prvi osjetniji porast. Četiri oboljele osobe su s područja Siska, tri s područja Dvora i jedna iz Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je  županijski Stožer civilne zaštite.

SLAVONIJA 

Na području Virovitičko-podravske županije nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a Stožer Požeško-slavonske županije na svom je području potvrdio dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

DALMACIJA 

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 41 osobe od ukupno obrađenih 970 testova na području Splitsko-dalmatinske županije. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (19), šest ih je iz Kaštela, četiri iz Solina, tri iz Sinja, dvije iz Hrvaca  te po jedna iz Trilja, Dugog Rata, Lećevice,  Podbablja, Podstrane,  Šolte i Hvara.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 28 osoba. Zaraženo je osam osoba muškoga i deset ženskog spola: i to osam iz Metkovića, po tri iz Ploča i Opuzena, po jedna iz Dubrovnika, Korčule i Kule Norinske te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Zadarskoj županiji je od testiranih 490 uzoraka koronavirus potvrđen kod 32 osobe. Dvanaest novooboljelih izolaciju provodi u Zadru, šestero u Biogradu, troje u Kalima, po dvoje u Benkovcu, Ninu i Preku te po jedna osoba u Obrovcu, Polači, Poličniku, Posedarju i Sukošanu.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri su potvrđena četiri nova slučaj zaraze koronavirusom. Trenutno su u Istri 23 osobe oboljele od koronavirusa, dok je na liječenju na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula osam osoba.

Kod jedne nove osobe potvrđena je zaraza koronavirusom, a jedanaest ih je ozdravilo u Primorsko-goranskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je u županiji 76 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Ličko-senjske županije od 182 testirane osobe, dvije su novooboljele od COVID-19. Obje oboljele osobe su s područja Novalje.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Trenutno je aktivno osam slučajeva zaraze.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod jedne nove osobe u Varaždinskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite, a ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj građane je pozvao na cijepljenje.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod jedne osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nema novih osoba koje su se oporavile, pa je u županiji trenutno osam aktivnih slučajeva zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika