KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Pristižu dnevna izvješća županijskih Stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 28 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po četiri osobe su iz Samobora, Jastrebarskog i Velike Gorice, po tri iz Svete Nedelje i Zaprešića, dvije iz Dugog Sela te po jedna iz Ivanić-Grada, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Pušće, Kloštar Ivanića, Brckovljana i Rakovca.

U Zagrebu je koronavirusom zaraženo 77 osoba, oporavilo se njih 146, a trenutno je u gradu 747 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je devet novozaraženih osoba. Pet je novozaraženih s područja Siska, dvije su osobe iz Petrinje te po jedna iz Lekenika i Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara i općina Kapela i Rovišće.

U Karlovačkoj je županiji osam novozaraženih koronavirusom i jedan smrtni slučaj. Među novozaraženima, iz Karlovca i Ogulina su po tri osobe, a iz Duge Rese i Ozlja po jedna.

SLAVONIJA

Dvije osobe su umrle, a sedam je novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. Dvoje novozaraženih imaju prebivalište na području Osijeka, a iz Draža, Erduta, Podgorača, Darde i Đakova je po jedna novopozitivna osoba.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji registrirana su dva novozaražena.

Na području Virovitičko-podravske županije kod dvije je osobe utvrđena zaraza koronavirusom. Novozaraženi su iz Virovitice i Suhopolja.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom iz Metkovića, jedna je osoba umrla, a oporavilo se njih 11.

Koronavirusom je zaraženo novih 28 osoba u Zadarskoj županiji, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. Među novozaraženima, 13 osoba je u Pakoštanima, sedam u Zadru, dvije u Benkovcu te po jedna u Biogradu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Najviše novozaraženih, njih 11, dolazi s područja Splita.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji su četiri novozaražene osobe koronaviruse, oporavile su se dvije osobe, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 880 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji 21 nova osoba pozitivna je na koronavirus, a jedna je umrla u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Ozdravilo je 46 osoba, pa je trenutno aktivno 496 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji koronavirus je otkriven kod četiri osobe, dvije iz Donjeg Lapca te po jedne iz Gospića i Lovinca. Trenutno je 48 aktivnih slučajeva zaraze u županiji.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurje ima 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se 22 osobe, pa je broj pozitivnih 176.

U Varaždinskoj županiji evidentiran je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a aktivnih je slučajeva 264.

U Krapinsko-zagorskoj županiji tri su nove osobe zaražene koronavirusom, oporavilo se njih 27 te je trenutno aktivno 128 slučajeva zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika