KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 18 je novih osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaražanima, pet osoba je iz Velike Gorice, po dvije iz Jastrebarskog, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Žumberka, dok jedan novi slučaj broji Sveta Nedelja, Dugo Selo, Brdovec, Orle i Križ.

U Zagrebu je potvrđeno 16 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novozaraženih osoba covidom-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirana je jedna novozaražena osoba, tri su ozdravile te je na tom području trenutno aktivno 48 bolesnika.

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba od posljedica zaraze umrla. Po dva nova slučaja su u Karlovcu i Ogulinu te jedan u Josipdolu.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 17 je novih osoba pozitivno na covid-19. Šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po dvije su s područja Belišća, Donjeg Miholjca, Đurđenovca i Našica te po jedna s područja Bilja, Darde i Magadenovca.

Vukovarsko-srijemska županija broji jednog novozaraženog koronavirusom, a riječ je o osobi iz Ivankova.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o tri nova slučaja zaraze koronavirusom te jednom smrtnom slučaju osobe pozitivne na koronavirus, a tri novozaražena ima i susjedna Požeško-slavonska županija.

Koronavirusom su zaražene nove četiri osobe u Virovitičko-podravskoj županiji. Novozaraženi dolaze s područja Slatine, Sopja, Pitomače i Virovitice.

DALMACIJA

Nove četiri koronavirusom zaražene osobe bilježi Dubrovačko-neretvanska županija. Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika te jedna iz Župe dubrovačke.

Na području Šibensko-kninske županije 11 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u šibenskoj bolnici umrla je jedna oboljela od Covid-19 infekcije.

U Zadarskoj je županiji 11 osoba zaraženo koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je jedan pacijent. Među novozaraženima, osmero ih izolaciju provodi na području Zadra, dvoje u Biogradu i jedna osoba u Pakoštanima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije sedam je osoba pozitivno na koronavirus, a jedna je umrla. Među novozaraženima, tri su osobe iz Splita, dvije iz Omiša i po jedna iz Jelse i Segeta.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđene su tri novozaražene osobe koronavirusom, oporavila se jedna osoba, pa je trenutno na tom području 71 aktivan covid pacijent.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 11 osoba, a umrla je jedna osoba. Najviše zaraženih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

U Ličko-senjskoj županiji otkriveno je sedam novih slučajeva koronavirusa, pet iz Gospića i dva iz Otočca. U toj županiji trenutno je aktivan 121 bolesnik.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji tri nove osobe zaražene su koronavirusom, oporavilo se 25 osoba te su na tom području trenutno 142 aktivna slučaja zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrlih nije bilo. Četiri su novozaražene osobe s područja općine Stubičke Toplice, po tri s područja grada Zaboka i općina Bedekovčina, Tuhelj i Veliko Trgovišće, a po jedna iz Krapine, Pregrade, Kumrovca, Petrovskog i Svetog križa Začretja.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlih nije bilo te je na tom području trenutno 271 aktivan bolesnik.

Hrvatska