KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke o novozaraženima

SREDIŠNJA HRVATSKA

Koronavirusom su zaražene nove tri osobe, a 13 ih je ozdravilo u Zagrebačkoj županiji. Po jedna osoba oboljela je u Velikoj Gorici i Vrbovcu te općini Jakovlje.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod 112 novih osoba, a na području grada trenutno je 500 aktivnih slučajeva zaraze.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva bolesti covid-19, ozdravila je jedna osoba te je trenutno 28 slučajeva te bolesti. Jedna je osoba i na bolničkom liječenju.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a novozaražene osobe su s područja grada Daruvara te općina Šandrovac i Rovišće.

U Sisačko-moslavačkoj županiji kod šest osoba potvrđena je zarazna bolest covid-19. Riječ je četiri osobe s područja grada Siska, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina i jednoj s područja općine Hrvatska Dubica.

Na području Karlovačke županije otkriveno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od novozaraženih dvije su osobe s područja Karlovca, dvije s područja Barilovića, te jedna osoba s područja Duge Rese.

DALMACIJA 

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 85 osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata obrađeno 2240 testova. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (27), po sedam iz Sinja i Kaštela te šest iz Solina.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaraza koronavirusom zabilježena je kod novih devet osoba, a pet ih se oporavilo. Zaražene su tri osobe muškog i šest ženskog spola i to sedam iz Dubrovnika te po jedna iz Metkovića i Župe dubrovačke.

U Zadarskoj je županiji u posljednja 24 sata zabilježen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom od 737 testiranih. Novooboljelih je osam u Zadru, troje u Biogradu, dvoje u Poličniku te po jedna osoba u Benkovcu, Bibinjama, Novigradu, Pakoštanima, Posedarju, Privlaci, Škabrnji i Vrsima.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 70 uzoraka i kod jedne osobe zabilježena je zaraza koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a Stožer Požeško-slavonske županije tri slučaja.

ISTRA I PRIMORJE 

Novih šest koronavirusom zaraženih osoba i pet oporavljenih bilježi Istarska županija u protekla 24 sata, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Primorsko-goranska županija bilježi 12 novih osoba zaraženih koronavirusom i sedam ozdravljenih, a u županiji je 100 aktivnih slučajeva zaraze. Osam novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te po dvije iz Liburnije i s Lošinja.

Na području Ličko-senjske županije otkriveno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno 253 testirane osobe. Četiri su novootkrivene zaražene osobe s područja Gospića, tri s područja Novalje, te jedna osoba s područja Udbine.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, od jučer su se oporavile dvije osobe, a ukupan broj aktivnih slučajeva sada je 29.

Varaždinska županija ima potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a u bolnici u Varaždinu je jedna pozitivna osoba manje na liječenju, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavile su se tri osobe, pa je trenutno u županiji 27 aktivnih slučajeva zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika