KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke novozaraženih

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 33 su novozaražene osobe, a ozdravila su 442 bolesnika. Među novozaraženima, 16 osoba je iz Velike Gorice, po dvije iz Zaprešića, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i Rugvice te po jedna iz Jastrebarskog, Vrbovca, Marija Gorice, Klinča Sela, Stupnika, Žumberka, Kravarskog, Pokupskog i Brckovljana.

U Zagrebu zabilježeno je 615 novooboljelih od covida-19, a u bolnicama je u ponedjeljak umrlo 14 osoba, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 140.946, što je 689 osoba više nego jučer.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježen je 61 novi slučaj zaraze koronavirusom: 21 osoba je iz Petrinje, 17 iz Siska, devet iz Popovače, osam iz Kutine, tri iz Gline, dvije iz Velike Ludine te jedna iz Topuskog.

Tri su osobe preminule, a pet je novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: po dvoje u Bjelovaru i Čazmi te jedan iz Grubišnog Polja. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, na promatranju su četiri, a u samoizolaciji je 429 stanovnika.

Dvije su osobe preminule, a 63 su novozaražene u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 75 pacijenata, ozdravilo je 90 osoba, a aktivan je 601 slučaj zaraze.

Od 227 testiranih uzoraka u Karlovačkoj županiji potvrđena su 64 pozitivna nalaza na covid-19, a od posljedica zaraze umrle su tri osobe. Od novootkrivenih slučajeva, 19 je s područja Karlovca, 13 s područja Žakanja, po pet osoba je iz Duge Rese, Ozlja i Slunja, četiri su iz Vojnića, s područja Ogulina su tri osobe te po dvije ili jedna iz nekoliko općina diljem Karlovačke županije.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 1178 obrađenih testova potvrđeno je da je 461 osoba pozitivna na covid, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, a splitski KBC je priopćio da su umrle dvije starije osobe. Među novooboljelim osobama najviše ih je i Splita (185), zatim iz Kaštela (47), Sinja (34), Trogira (33), Omiša (24), Solina (23), Podstrane (17), Dugog Rata (14), Marine (13), Selca (12) i Hvara (10).

Koronavirus je potvrđen kod novih 127 osoba, jedna zaražena je umrla, a 74 su se oporavile u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaražene su 54 osobe muškog i 73 ženskog spola, i to 62 iz Dubrovnika, 31 iz Župe dubrovačke, 13 iz Konavala, po pet iz Metkovića i Ploča, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Korčule i Slivnog te jedna iz Opuzena.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno je 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze u Općoj bolnici Zadar umro je 80-godišnji muškarac. Novooboljelih je 77 u Zadru, 11 u Poličniku, šestero u Sukošanu, po četvero u Bibinjama i Preku, po tri osobe pozitivne su u Pakoštanima i Posedarju, po dvije u Benkovcu, Biogradu, Galovcu, Novigradu, Privlaci, Starigradu i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna u Jasenicama, Ninu i Zemuniku Donjem.

SLAVONIJA

Dvije su osobe preminule, a 129 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih zabilježeno je na osječkom području, 49 osoba, s područja Đakova 23 i 13 s područja Našica 13. Na bolničkom liječenju je 100 pacijenata, a u samoizolaciji je 738 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

Dvije su osobe preminule, a 181 je novozaražena u Istarskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 67 pacijenata, a oporavila se 161 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 259 novovih osoba, a u riječkoj je bolnici od covida-19 umrla jedna osoba. Iz Rijeke i okolice je 176 novooboljelih, 34 osobe su s otoka Krka, 22 s crikveničko-vinodolskog područja, 16 s liburnijskog područja, devet iz Gorskog kotara, a dvije s Raba.

Na području Ličko-senjske županije na covid je testirano 347 osoba, a virusom je zaražena 21 osoba. Među novooboljelima po četiri su osobe s područja Gospića i Donjeg Lapca, po tri su s područja Otočca i Udbine, po dvije s područja Plitvičkih Jezera i Perušića, te po jedna osoba s područja Senja, Novalje i Brinja.

SJEVERNA HRVATSKA

Četiri su osobe preminule, a 65 je novozaraženih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 210 pacijenata, oporavile su se 152 osobe, a aktivno je 995 slučajeva zaraze.

Međimurska županija zarazu covidom bilježi kod nove 33 osobe, a od posljedica te bolesti umrla je 71-godišnja žena. U protekla 24 sata oporavilo se 99 osoba, pa je u Međimurju aktivno 477 slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 70 novovozaraženih koronavirusom, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Oporavilo se 85 osoba pa je sada aktivnih slučajeva zaraze s područja županije 885.

Hrvatska