KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije sedam novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, dvije osobe dolaze iz Samobora, a po jedna iz Svete Nedelje, Zaprešića, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Brckovljana.

U Zagrebu je zabilježeno 98 novozaraženih, 148 osoba se oporavilo te je trenutno aktivno 807 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 18 novozaraženih koronavirusom. Pet je novozaraženih osoba iz Siska, po tri su osobe iz Petrinje i Novske, po dvije iz Gline, Kutine i Popovače te jedna osoba iz Hrvatske Kostajnice.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije novozaražene s područja su općine Rovišće, a po jedan novozaražena osoba s područja je gradova Grubišno Polje i Daruvar te općine Štefanje.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji deset je novozaraženih, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Županje, Andrijaševaca, Ivankova, Komletinaca, Rajevog Sela, Starih Mikanovaca, Novih Mikanovaca i Vukovara.

Dvije su osobe umrle, a 19 je novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. Među novozaraženima, deset osoba ima prebivalište na području Osijeka, iz Đakova su dvije osobe, a s područja Erduta, Čepina, Donjeg Miholjca, Belišća, Kneževih Vinograda, Našica i Valpova je po jedna novopozitivna osoba.

Na području Požeško-slavonske županije registrirano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Brodsko-posavskoj županiji nema novozaraženih, ali je jedna osoba pozitivna na koronavirus preminula.

DALMACIJA

U Zadarskoj je županiji 13 osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, četvero ih je u Zadru, dvoje u Pakoštanima te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Obrovcu, Pagu, Polači i Preku.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, po jedna osoba je iz Lumbarde, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 13 novozaraženih, dok su dva pacijenta umrla u bolnici. Među novozaraženima, iz Splita su četiri osobe, Trogira dvije te po jedna iz Imotskog, Makarske, Jelse, Podbablja, Podgore, Podstrane i Prološca.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđena je jedna pozitivna osoba, ozdravilo je petero ljudi, a u mjerama samoizolacije ih je 1 443.

U Primorsko-goranskoj županiji je 45 novozaraženih, 70 je ozdravilo, a jedna je osoba umrla od covida-19. Aktivna su 602 bolesnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 28 osoba, pa je broj pozitivnih 174.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je osam novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavilo se njih 13, dok su trenutno aktivna 154 bolesnika.

Dvije su pozitivne osobe umrle u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivno je 279 slučajeva.

Hrvatska
Izbor urednika