KORONA PO ŽUPANIJAMA: Kakve nam brojke donosi novi dan?

Pristižu izvješća županijskih Stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 10 novih osoba pozitivno je na koronavirus po dvije iz Velike Gorice, Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline i Brdovca te po jedna iz Samobora i Orlea. Oporavilo se 67 bolesnika, a trenutno je aktivno 288 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 147 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se 91 osoba, a trenutno su aktivna 652 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je pet novozaraženih koronavirusom, tri osobe iz Siska te po jedna iz Popovače i Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, tri iz Bjelovara i jedan iz Daruvara. Na bolničkom liječenju je 16 osoba, na opservaciji 10 pacijenata, a u samoizolaciji 290 stanovnika.

Na području Koprivničko-križevačke županije je četvero novozaraženih, ozdravilo je osam osoba, a trenutno je aktivno 30 bolesnika.

U Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze, dva u Karlovcu i po jedan u Netretiću i Tounju, dok je na bolničkom liječenju 13 pacijenata.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih, a na bolničkom liječenju su četiri pacijenta.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvoje je novozaraženih, po jedno iz Andrijaševaca i Vukovara. Na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 212 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji je 26 novozaraženih, na bolničkom liječenju je osam osoba, a u samoizolaciji 268 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je osam novozaraženih, na bolničkom liječenju su dva pacijenta, aktivno je 28 bolesnika, a u samoizolaciji je 112 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a njih 29 je novozaraženo koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 14, s osječkog je područja, pet iz Darde i tri iz Belišća. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, a u samoizolaciji su 354 stanovnika.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se deset osoba. Među novozaraženima, deset osoba je iz Dubrovnika, po tri iz Korčule, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Konavala i Lumbarde.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zaraženo je 197 novih osoba, najviše iz Splita, njih 67, potom iz Kaštela i Solina po 21 te 20 iz Sinja. Na bolničkom liječenju je 89 pacijenata, a u samoizolaciji su 1 344 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 43 su novozaražene na području Zadarske županije: 11 u Zadru, osmero u Posedarju, petero u Sv. Filipu i Jakovu, po troje u Benkovcu, Bibinjama, Privlaci i Sukošanu, dvije u Pakoštanima te po jedna u Galovcu, Kalima, Poličniku, Ražancu i Zemuniku Donjem. Ozdravilo je 25 osoba pa je trenutno aktivan 161 slučaj.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji evidentirano je 10 novozaraženih osoba, a oporavile su se tri. Na bolničkom liječenju je 18 bolesnika, a u samoizolaciji 397 stanovnika.

U Primorsko-goranskoj županiji su 22 novooboljele osobe, ozdravilo je njih 15, a trenutno su aktivna 184 slučaja zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji petero je novozaraženih, troje iz Gospića te po jedno iz Novalje i Otočca. Na bolničkom liječenju je devet pacijenata, aktivno je 46 bolesnika, a u samoizolaciji je 114 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se osam osoba pa je trenutno aktivno 45 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, poravilo se 11 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 74.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se desetero ljudi, a broj aktivnih slučajeva je 65.

Hrvatska
Izbor urednika