KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja novozaražene

Pristižu najnovija dnevna izvješća

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zaraza COVIDOM-19 potvrđena je kod 3 osobe. Dvije su s područja Svete Nedelje, a jedna iz Dubrave.

Koronavirusom je zaraženo pet osoba u Zagrebu, a u gradu je trenutno aktivno 60 slučajeva zaraze, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je jedna novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. U dnevnom izvješću Županijskog stožera stoji da je novozaražena osoba iz Siska.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom.

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je troje novozaraženih koronavirusom, a dvije osobe su ozdravile. Na području županije trenutno je aktivno 18 slučajeva bolesti covid-19. Na bolničkom se liječenju su tri osobe.

U Karlovačkoj županiji pet je novih slučajeva covida-19, jedan iz Karlovca i četiri iz Slunja, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

DALMACIJA 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se oporavile dvije osobe. Zaražene su dvije osobe muškog i šest ženskog spola i to šest iz Dubrovnika, jedna iz Konavala te jedna koja nema prebivalište u županiji. Dvije oporavljene osobe su iz Slivnog.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 461 obrađenog testa pet je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju. Iz Splita su četiri, a iz Sinja jedna osoba.

Na području Zadarske županije potvrđeno je 12 slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno ih je aktivnih 168. Devetero novooboljelih izolaciju provode u Zadru, dvije osobe u Biogradu te jedna u Škabrnji.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Požeško-slavonskoj županiji registriran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Od zaraze koronavirusom liječe se tri osobe, od kojih je jedna smještena u bolnicu.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je da na njegovom području nema novooboljelih od koronavirusa.

ISTRA I PRIMORJE 

Jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri, u Puli, nakon što je ispitano 210 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite te dodao kako je slijedeći tjedan moguće slobodno cijepljene u više istarskih gradova.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod sedam osoba, a testirano je 629 osoba, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u  iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U Međimurskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jučer je cijepljeno 1558 građana.

Hrvatska
Izbor urednika